CHP'den tutuklu HDP'liler için açıklama

CHP'den tutuklu HDP'liler için açıklama
CHP Parti Meclisi, toplantı sonrası açıklama yaptı.
6,5 saat süren toplantıdan sonra yapılan açıklamalar şu şekilde:

CUMHURİYET OPERASYONU

"Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik dava sona erdirilmeli, basına, okullara, üniversitelere yönelik her türlü baskıya son verilmeli."

DARBE

Darbe girişiminde yer alan unsurlar ortaya çıkarılmalı.

HDP OPERASYONU

"Anayasa'ya ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihatlarına aykırıdır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmelidir.''

Şehirdışı temaslarını yarıda kesen Kılıçdaroğlu, HDP ve Cumhuriyet Gazetesi'ndeki tutuklamalar nedeniyle MYK'yı topladı. 15 Temmuz darbe girişimini yalnızca 'yakından izlemekle' yetinen Kılıçdaroğlu'nun son tutuklamalara yönelik hassasiyeti dikkat çekti.

İzmir'de partisinin belediye başkanları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. HDP'nin eş başkanları ve vekilleri ile Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının terör operasyonu kapsamında tutuklanması nedeniyle 'kırmızı alarm' veren Kılıçdaroğlu, hafta sonu değişik illerde çalışmalar yapan MYK ve PM üyelerine acil Ankara'ya dönmeleri yönünde talimat verdi. Acil olarak toplanan CHP Parti Meclisi (PM) bildirisi yayınlandı. Cumhuriyet gazetesine yönelik yürütülen soruşturmanın sona erdirilmesi gerektiği savunulan bildiri de HDP'li 9 milletvekilinin tutuklanması için de, "Milletvekillerinin tutuklanması anayasaya aykırıdır" denildi.