CANLI HDP Tunceli mitingini interntten kesintisiz izle!#DemirtasDersimde

CANLI HDP Tunceli mitingini interntten kesintisiz izle!#DemirtasDersimde
HDP Tunceli mitingini interntten kesintisiz izle!#DemirtasDersimde..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçimlere 3 gün kala Dersim'de düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.HDP'nin Tunceli mitingi saat 18:00'da başlayacak.
 HDP Tunceli mitingini interntten kesintisiz izle!#DemirtasDersimde..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçimlere 3 gün kala Dersim'de düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.HDP'nin Tunceli mitingi saat 18:00'da başlayacak.

Partisinin Erzurum mitinginde konuşan Demirtaş, "Bu coşku, 7 Haziran'da Türkiye'nin 81 vilayetinde barış ve kardeşlik şölenine dönüşecek. Mazlum olarak sürdürdüğünüz bu mücadele zaferle sonuçlanacak. 7 Haziran'da Erzurum'dan da HDP milletvekillerini Ankara'ya göndereceksiniz. Mevcut iktidar devleti yediden yetmişe muhtarlıktan saraya kadar kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet, partilerin malı mülkü değildir. Hepimizin ortak malıdır. Bir partinin malı olamaz. AKP'nin en büyük hatası bu oldu. Sadece devleti ele geçirmek için uğraşıyorlar. Bu devleti kuran da var eden de halkımızdır. Devlet dediğiniz milletten ayrı olamaz. Bir parti olmaz, olamaz. En büyük yanlışları bu oldu. Her yerde, Sadece Ankara'da değil, 81 vilayetinde her kazada, her köyde devlete ait ne varsa devlette AKP'ye aittir diyorlar. AKP bizim düşmanımız değil, oy verenler bizim düşmanımız değildir. Kardeşlerimizdir. Sandık cezalandırmak için vardır. AKP'li Erzurumlu kardeşlerim de cezalandırmaya hazır mı? Ona bir mesaj vermemiz lazım. Kendini sultan zanneden senden de benden de büyük Allah var demek lazım" dedi.

HDP'nin barajı aşmaya çalışmasının demokrasiye darbe olarak değerlendirildiğini belirten Demirtaş, "Bizim hakkımız olan bizim halkımızın bize oy verenlerin ana sütü temiz helal oylarıyla parlamentoya taşıyacağımız milletvekillerini hırsızlık yoluyla ele geçirmeye çalışıyor. ABD ve İsrailler bize akıl vermişler, bize aklı veren talimatı da veren sizsiniz. Yola çıktık, Bak Kenan Evren gitti, barajını da arkasından göndereceğiz. Sandığa bütün halkımızı coşku içerisinde taşıyacağız. Yaptıkları provokasyanlara bakmayın. Bütün Erzurum bizim kardeşimiz diyeceksiniz. HDP'nin mesajı barış ve kardeşliktir. 7 Haziran'da sandıktan Türkiye'nin barışı çıkacaktır, özgür geleceği, demokratik geleceği çıkacaktır. HDP çıkacaktır. Karlıova'da HDP aracına yapılan saldırıda şehit düşen Hamdullah kardeşimiz seçim şehidimiz olmuştur. Unutmayacağız. Sükünetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece 3 gün kaldı" diye konuştu.

"BARAJ AŞILMIŞTIR RAHAVETİNE KAPILMAYIN"
Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Erzurumlunun sesi parlamentoda daha gür çıkacak. Özellikle burada Karadayı Belediyesinin mağdur ettiği herkesin sorun çözülsün istiyorsanız HDP milletvekillerine ihtiyacınız var. Bir oy çok kıymetlidir. Her oy çok kıymetlidir. Baraj aşılmıştır rehavetine kapılmayın. El ele vermemiz ikna olmayanı ikna etmemiz gerekiyor. Sandığa sahip çıkmamız lazım.