Bugün marketler saat kaça kadar açık olacak? Bayramda nereler hizmet verecek?

Bugün marketler saat kaça kadar açık olacak? Bayramda nereler hizmet verecek?
Bayramı da içine alan 4 günlük sokağa çıkma yasağında nerelerin açık nerelerin kapalı olacağıyla ilgili vatandaşı bilgilendiren İçişleri Bakanlığı, marketlerin arefe günü olan bugün 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacağını, bayram süresince de kapalı olacağını duyurdu.

 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar nerelerin açık nerelerin kapalı olacağını merak ediyor. Ramazan Bayramı'na denk getirilen yasak nedeniyle bayramlık alış veriş yapan ve evinde insanlar gelip gitmese de ailecek bayram etmek isteyen vatandaşların hem bayram şekeri hemde giyim alış verişi yapmaları dikkat çekiyor. 

AREFE GÜNÜ NERELER AÇIK?

Bugün arefe günü ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre bugün marketler 10:00-17:00 arası açık olacak. Akşam 5'ten sonra kapanacak marketler bayramın 3 günü boyunca da kapalı olacak. Bugün sadece marketler değil bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler de açık olacak. 

BAYRAM BOYUNCA NERELER AÇIK OLACAK?

Bayram boyunca fırınlar açık olacak ve yine ekmek arabaları sokaklarda dolaşarak ekmek satabilecek. Bunun dışında lokantalar evlere servis sistemiyle çalışabilecek. Ayrıca pastane ve tatlıcılarda bayram boyunca açık olacak.