Araç sahipleri 'vida' tuzağına dikkat

Araç sahipleri 'vida' tuzağına dikkat
Sahtekarlar araç plakalarına vida takarak OGS ve HGS sistemini yanıltıyor. Bu tuzağın son kurbanı Zeynep Kalyoncu oldu.

Sahtekarlar, her yolu denedi. Başvurdukları her yöntem 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Son yaşanan olay ise tüm sürücüleri tehdit eden cinstendi. Film gibi olay İstanbul'da meydana geldi. Gayrimenkul danışmanlığı yapan Zeynep Kalyoncu, 3 yıl önce lüks aracını satışa verdi.

Ancak geçtiğimiz günlerde HGS'den kaçak geçtiği gerekçesiyle gelen 781 lira para cezasıyla şok geçirdi! Cezanın iptali için mahkemeye başvuran Kalyoncu'nun avukatı Gönenç Uygun, OGS kullanan müvekkilinin şimdiye kadar hiç HGS kullanmadığını belirtti.

BAŞKA ÖRNEKLER DE VAR

Durum, banka kayıtlarıyla da kanıtlanınca Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla ceza iptal edildi. Kalyoncu'nun avukatı Gönenç Uygun ise 20 milyon sürücüyü uyardı!

Son dönemde sürücülerin plakalarına vida takarak, HGS ve OGS cihazlarının harf ve rakamları farklı okunmasını sağladığını söyledi. Uygun, müvekkilinin de böyle uyanık bir sürücünün kurbanı olduğunu belirtti. Üstelik bu olay, ilk değildi.

Daha önce de Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören köyünde çiftçilik yapan Ali İhsan Güngör'ün (59), tarlada kullandığı 1982 model traktörüne, İstanbul ve Ankara'da HGS'yi 50'den fazla ihlal ettiği gerekçesiyle 6 bin 652 lira ceza gönderilmişti.

NASIL KANDIRIYORLAR?

Bazı uyanık sürücüler, köprü ve otoyollardan geçerken para ödememek için plakada bulunan rakamların ya da harflerin vidayla başka bir şkilde okunmasını sağlıyor. Yukarıdaki gibi 80 ile başlayan bir plaka, yapılan hile ile 88 şeklinde okunuyor. Bu sayede kendilerin değil, 88 ile başlayan plakanın sahibine ceza gidiyor.



KAYNAK: TAKVİM