AK Parti Antalya mitingini kesintisiz webden canlı izle!Davutoğlu Antalya'da

AK Parti Antalya mitingini kesintisiz webden canlı izle!Davutoğlu Antalya'da
AK Parti Antalya mitingini kesintisiz webden canlı izle!Davutoğlu Antalya'da..Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'da olacak.Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'da düzenlenen mitingde halka hitap ediyor.
 AK Parti Antalya mitingini kesintisiz webden canlı izle!Davutoğlu Antalya'da..Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'da olacak.Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'da düzenlenen mitingde halka hitap ediyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Bırakalım koalisyonu onlar konuşsunlar. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. İktidar bizdedir. Kimsenin istikrardan şüphesi olmasın" dedi.

Davutoğlu, NTV ve Star Tv ortak yayınında "Liderler konuşuyor" programında soruları yanıtladı, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti hükümetleri olarak son 12 yılda birçok alanda yeni düzenlemelere gittiklerini, 62. hükümet döneminde en fazla üzerinde durulan meselelerin başında emeklilerin durumunun geldiğini belirten Davutoğlu, AK Parti iktidara geldiğinde SSK emeklilerinin 257 lira aylık aldığını, bu rakamın şu an en düşük bin 77 lira olduğunu söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Emeklilerle ilgili dosya, bana aralık ayı gibiydi geldiğinde daha Kılıçdaroğlu'nun vaadi yok. Tüm sosyal kesimlerin durumlarıyla ilgili tek tek Bakanlar Kurulu'nda arkadaşlara görev verdim. Emeklilere de çalışın dedim. 'Popülizm olmadan ne yapabileceğimizi hesaplayın' dedim. Tabi farklı kanaatler geldi Maliye Bakanlığından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından. Sonunda 'Bir gelir dengesini sağlamak üzere bir de seyyanen zam yapalım' dedik, bin 100 liraya kadar olan emeklilik maaşları için. Şimdi Kılıçdaroğlu 'İki maaş vereceğim' diyor ya olmayacak bir şeyi vereceğini tasavvur ediyor. Zaten iki maaşa yakın bir rakamı biz temmuz ayından itibaren vermeye başlıyoruz."

"Kılıçdaroğlu, gerçekten acınacak durumda"

Davutoğlu, iki sene önce çıkarttıkları bir yasa ile taşeron işçilerin dezavantajlarını ortadan kaldırdıklarını, toplu sözleşme şartı getirdiklerini ayrıca, taşeronun asıl işte çalışamayacağı yönünde düzenleme yaptıklarını söyledi. Bunun ilk uygulamasını Karayolları Genel Müdürlüğünde yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"6 bin 700 kadar işçimizi kadroya alıyoruz. Aynı uygulamayı bütün kurumlarda yapacağız. Eğer sağlık işindeyse yani hemşireyse taşeronluktan kadroya alacağız. Yok ama bir başka iş alanından hizmet alımı ise yani temizlik ise o sağlık işinin kendisi değil yardımcı iş. Ona da hizmet alımı şeklinde devam edeceğiz ama orada taşeronların hukukunun da zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Kılıçdaroğlu, gerçekten acınacak durumda. Neden? 'Bütün taşeronların sorununu çözeceğim' diyor. Bilmiyorum haberiniz var mı? Sarıyer Belediyesinde çalışan taşeron işçiler, CHP Genel Merkezi önünde protesto yapıyor 'Haklarımız yeniyor' diye.  Sarıyer, sonuçta ülke ölçeğine göre küçük bir ilçe. Küçük bir ilçede taşeron sorununu çözememişsin, Türkiye'de nasıl çözeceksin? Biz çözüyoruz."

Davutoğlu, bazı kritik ve stratejik yerlerin güvenliğinin özel olarak tanzim edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Böyle bir durumda ya emniyetten görevlendirilecek ya da orada ihtiyaç hissettiğimiz elemanları özel güvenlikten alacağız. Ama şunu net olarak söylüyorum, tek bir özel güvenlik elemanı dahi işini kaybetmeyecek. Bu bir teminattır. Diğer sektörlerde çalışmaya devam edecekler, belediyelerimizi bu konuda teşvik edeceğiz" dedi.

Kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşmesinin imzalandığına dikkati çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Onların dahi beklemediği ölçekte artışlar sağladık. Bunu seçim için de yapmadık. Refah, pasta artıyorsa paylaşırsınız. Pasta küçülürse paylaşmaya başladığınızda çatışma çıkar. Türkiye'nin pastası çok küçülmüştü bizden önce. O yüzden de herkes birbiri ile kapışıyordu. Pastayı millet almasın diye de Kemal Derviş modeliyle teşvikler kesiliyordu. Şimdi çok değişti."