2015 Genel Seçimleri anket sonuçları!HDP Barajı geçecek mi!

2015 Genel Seçimleri anket sonuçları!HDP Barajı geçecek mi!
2015 Genel Seçimleri anket sonuçları!HDP Barajı geçecek mi?7 Haziran'a günler kala şirketler anket sonuçlarını birer birer açıklıyorlar..
 2015 Genel Seçimleri anket sonuçları!MAK - Konda - Pollmak, Metropoll, ORC - SONAR - GENAR..7 Haziran'a günler kala şirketler anket sonuçlarını birer birer açıklıyorlar..

Metropoll Araştırma Şirketi'nin en son genel seçim anket sonuçları yayınlandı. 

8-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan anket sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 42.8'lik oy oranıyla birinci parti durumunda. 

AK Parti'yi yüzde 27 ile CHP takip ederken, MHP'nin oy oranı yüzde 17.1 oldu. 

HDP BARAJ ALTINDA

2011 genel seçim sonuçları hangi parti yüzde kaç oy aldı.jpgAnket sonuçlarına göre HDP yüzde 9.2 ile seçim barajı altında kalırken, SP-BBP ittifakı oy oranı yüzde yüzde 3.1 oldu. 

2011 GENEL SEÇİM SONUÇLARI  

Peki, en son seçim anket sonuçlarıyla 2011 Genel Seçim Sonuçları'nın kıyaslamasını yaparsak karşımıza nasıl bir tablo çıkıyor.

Metropoll'ün son anket sonucuna göre yüzde 42.8'lik oy oranına sahip olan AK Parti 2011 yılında yüzde 49.8 oy almıştı. Ankette yüzde 27 oy oranına sahip olduğu iddia edilen CHP'nin ise 2011 seçim sonuçlarına göre oy oranı yüzde 25.98 idi. 

2011'de yüzde 13.1 oy olan MHP'nin son ankete göre ise oy oranı yüzde 17.1'e çıktı.

Andy-Ar'a göre,Son yaptığımız araştırmaya göre CHP'nin oy oranı yüzde 25-26
MHP, HDP'NİN YÜKSELİŞİYLE DOĞAL YÜKSELİŞE SAHİP

MHP, olağanüstü bir şey yaptı d abaşarılı oldu değil. MHP, çözüm süreci başta olmak üzere birçok konuda ilkesel duruş sergiledi. HDP'nin yükselişiyle birlikte doğal yükselişe sahip olan MHP'nin bugün itibariyle bunu koruduğunu görüyoruz ama milli ittifak'a bir yönelme olabilir ve MHP'de kısmi ölçüde bir düşüş olması açıkçası sürpriz olmaz. Yüzde 18-17'lerdeki oy oranı bir miktar azalabilir.

MHP YÜZDE 17-18 

Son yaptığımız araştırmaya göre MHP'nin oy oranı yüzde 17-18

HDP SEÇİMİN BAŞ AKTÖRÜ VE GALİBİ

HDP ilk başladığı gibi bir rüzgarının olduğundan söz edemeyiz ama nereye gidersek gidelim her şeye rağmen HDP yine seçimin baş aktörü olmaya devam ediyor. Dolayısıyla her yerde HDP'nin barajı geçip geçmeyeceği hala konuşuluyor. 7 Haziran gecesi en fazla dikkat edilmesi gereken alanın dördüncü parti olan HDP'ye yöneleceği ve bütün projeksiyonların HDP'nin aldığı oy oranlarına göre olacağını söylemek mümkün. Aslında seçimin galibi olarak HDP'nin çıkacağını bugünden söylemek çok sürpriz ve yanlış tespit olmaz. Ama hala baraj sınırında olduğunu söyleyebiliriz.

HDP HALA SINIRDA 

Son yaptığımız araştırmaya göre HDP'nin oy oranı yüzde 9-10

Konda anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 40,5, CHP yüzde 28,7, MHP yüzde 14,4 ve HDP yüzde 11,5 oy alıyor.

KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, raporu sadece müşterileri için yazdıklarını, kamuoyu ile paylaştıkları bir anket çalışmalarının olmadığını kaydetti. Ağırdır, “Müşterilerimiz ile yaptığımız anlaşma gereği böyle bir raporun olduğunu ya da olmadığını söyleyemem” dedi.