Gevaş Sulama Suyuna Kavuşuyor

Gevaş Sulama Suyuna Kavuşuyor
Van’ın Gevaş ilçesinde, DSİ tarafından sulama suyunun daha verimli kullanılabilmesi için 5 yıl önce başlatılan kapalı boru sistemi projesi tamamlanmayınca eski su kanalından yeniden suyun verilmesi çalışmalarında sona gelindi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Zaman zaman yaşanan sıkıntıları gidermek için yoğun çaba gösteren Başkan Hakan, en kısa sürede suyun verileceğini belirtti. Başkan Hakan, “Vatandaşlar yıllarca burada mağdur edildi. Bu sorun yüzünden asırlık ağaçlar kurudu ve vatandaşlar da bu konuya halkı olarak tepki gösterdik.

Kapalı boru sistemi güzel bir proje, ancak kısa sürede tamamlanamayacağını düşündüğümüzden dolayı ve vatandaşların daha çok mağdur olmamaları için eski sulama kanalından suyun yeniden akması en uygun çözüm olacağına karar verdik ve çalışmalar başlattık. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor, ancak yaptığımız ikili görüşmeler neticesinde bu sorunları çözüyoruz. Umut ediyorum çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak ve eskisi gibi toprağı suyla buluşturacağız ”
şeklinde konuştu.