Arvas'tan velilere karne uyarısı!

Arvas'tan velilere karne uyarısı!
Van'ın Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının bitmesi nedeniyle velilere uyarılarda bulundu.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Gevaş’ta da karne heyecanı yaşandı. İlçe merkezi ve köylerde 5 bin 973 ilkokul ve ortaokul, bin 776 lise olmak üzere toplam 7 bin 749 örenci karne aldı. Karne sonrası velilere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas, “Şunu unutmamamız gerekir ki; öğrencilerimizin notları ne olursa olsun hepsi bizim için birer değerdir. Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim-öğretim dönemi boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz.

Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun için de o kadar sorumluluğunuz var demektir. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün çocuklarımızı azarlama ve heveslerini kırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Göreceksiniz ki daha olumlu neticeler alacaksınız. Eğitim ve öğretim noktasında öğretmenlerimiz ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Tabii ki iş okulda bitmiyor. Buna aile de mutlaka katkı sağlamalıdır “ dedi.

Eğitime emeği geçenlere teşekkür eden Arvas, “Eğitim ve öğretimde her zaman hiçbir desteği ve fedakârlığı esirgemeyen ve ilçemizde eğitimde kalite ve başarının yükselmesi için yoğun çaba harcayan Kaymakamımız sayın Nedim Akmeşe'ye teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.