Ercişte protestolar 25.haftasında

Ercişte protestolar 25.haftasında
Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasını ve son süreçte belediye üzerinde artan baskıları kınamak için düzenlediği protestoların 25'incisi düzenledi.
 

Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanması ile başlayan ve belediye eş başkan Yardımcısı M.Nuri Çiçek'in tutuklanması ile devam eden belediyeye yönelik baskı ve tutuklamaları kınamak için her hafta düzenlendiği protestoların 25'incisi gerçekleştirildi. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Erciş Belediyesi eş başkan Vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Açıklamada, son süreçte gündeme gelen 'kayyum atamalarına' değinilerek halkın olan her şeyin alınmak istendiğini dile getirdi, 19 Nisan'da ilk duruşması görülecek olan Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin ve diğer tutuklu belediye yöneticilerin özgürlüğü istendi.

''Halka ait ne varsa alınmaya çalışılıyor''

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi Elvan Çetin, son süreçte yaşananlara değinerek halkın olan her şeyin halktan alınmak istendiğini söyledi.Çetin : '' Yaşanan çatışmalı ortamda yüzlerce insan hayatından oldu, binlercesi ise yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı.Şehirler bir bir yıkılmaya devam ediyor ve yıkılan şehirler kamulaştırma adı altında ranta peşkeş çekiliyor veya nüfus dengelerini değiştirmek adına başka yerlerden gelen göçmenler yerleştirilmeye çalışılıyor. Yani iktidar halka ait ne varsa almaya çalışıyor. Son zamanlarda gündemleşen Kayyum atamaları da yine bu siyasetin bir parçasıdır ve halkın olan belediyenin halktan alınmak istenmesidir.'' şeklinde konuştu.

''Diba Başkan ve tüm Erciş'li siyasetçilerin özgürlüğünü istiyoruz''

19 Nisan'da görülecek Belediye eş başkanı Diba Keskin'in mahkemesine de değinen Çetin,ş başkan Keskin ve tutuklu bulunan Erciş'li diğer tutkuluların neden tutulduğunu tutuklayanların dahi bilmediğini söyledi. Çetin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi ; '' Bildiğiniz üzere eş başkanımız Diba Keskin'in 19 Nisan'da ilk mahkemesi olacaktır.174 gündür Diba Başkan ve aylardır diğer Erciş'li siyasetçilerimiz haksız yere cezaevlerinde tutuluyor.Cezaevinden neden tutulduğunu ya da hangi davayla yargılanacaklarını kendisini tutuklayanlar dahi bilmiyor. Hukuktan uzak ve tamamıyle siyaseten alınmış bir karardır.Biz, bu haksız tutumu kınıyor ve Eş başkanlarımız,aramızda olmayan diğer belediye yöneticilerimiz ve temsiliyetinden uzaklaştırılan Erciş'li diğer siyasetçilerimizin ilk mahkemede özgür kalmalarını ve yürüttükleri görevlerinin başına dönmelerini talep ediyoruz.''

Çetin, son olarak herkesi barış için direnmeye davet ederek samimi bir barış çağrısında bulundu.