Erciş'te Ateşe Verilen Hurma Yüklü Tır Halen Yanıyor

Erciş'te Ateşe Verilen Hurma Yüklü Tır Halen Yanıyor
Erciş ilçesinde, PKK mensuplarınca Örene köprüsü üzerinde dün gece ateşe verilen üç araçtan hurma yüklü TIR olaydan saatler sonra hâlâ için için yanıyor. TIR şoförü olay anını korku dolu gözlerle anlattı.
Erciş’te dün gece PKK mensuplarınca silah sıkılıp benzin dökülerek yakılan araçlardan hurma yüklü TIR olaydan 12 saat geçmesine rağmen halen yanıyor. İran’da yüklediği hurmayı batı illerine götürdüğünü belirten TIR şoförü Halil T., 1993 yılından beri şoförlük yaptığını söyledi. Halil T, İran’dan iki araç halinde Erciş’e geldiklerini, olay yerine geldiklerinde yol ortasında bir ateşin yükseldiğini belirtti. Öndeki arkadaşının aracı aniden döndürmesinin ardından, TIR arkasında silahlı kişilerin kendisine doğru ateş etmeye başladığını belirten Halil T., araç içinde eğilerek ilerlemeye çalıştığını bildirdi. Aracı durdurduktan sonra silahlı iki kişinin ellerinde benzin bidonu ile gelerek kendisini araçtan indirdiğini ifade eden Halil T., el çantası dışında hiçbir değerli eşyasını alamadan aracından indirildiğini anlatarak, “Silah bana değmesin diye ben arabaya yan yatarak ilerlemeye çalıştım. Bu arada, kapıyı açan silahlı teröristler bana 'aşağı in' dedi. Ben indim. Hemen elindeki bidonla benzini aracın içerisine dökmeye başladı. Onlara 'eşyalarım var, arabanın içinde alabilir miyim?' dedim. 'Çabuk' dediler. Araca çıktım, elimi attım sadece el çantası ve dolabı alabildim. Benzini dökünce beni de yakacaklar. Hemen kendimi araçtan attım. Ondan sonra ikisi arabanın önüne geçti ve ellerindeki silahla arabayı taradılar. Ancak, araba ateş almadı. Sol taraftan biri geldi, soldan 4 mü, 5 mi kez ateş etti ve araba tutuştu” dedi.

GEÇ BU TARAFA GEBERECEN DEDİLER

Halil T, bu arada, ileriye doğru koşmaya başladığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bana 'mayın var geberecen, geç bu yana, koş petrole doğru' dediler. Kendi kendime mutlaka arkamdan sıkacaklar herhalde dedim. Yani her şeyi o an unuttum. İtfaiye aracı geldi ona da sıktılar. İtfaiye aracı geri döndü. Sonra ellerinde benzin bidonu ve silah olan 8-10 kişi dereden aşağıya doğru kaçtılar.”