Erciş'te Ramazan öncesi zabıtadan esnafa sıkı denetim

Erciş'te Ramazan öncesi zabıtadan esnafa sıkı denetim
Erciş Zabıtası bugün Ramazan öncesi ilçede esnafı denetledi. Özellikle fırın, kasap ve pastanelerde yapılan denetimlerde gramajlar ölçüldü. Hijyen konusunda uyarılar yapıldı.

Erciş Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi, ilçe merkezinde bulunan fırın, kasap ve pastaneler başta olmak üzere halk sağlığı için gıda denetimine başladı. Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçe merkezi genelinde gıda denetimine başladı. Zabıta ekipleri tarafından ilk olarak ilçe merkezi Vanyolu, Zilan ve Kışla Caddesi üzerinde bulunan fırın, kasap, pastane ve marketler de gıda denetimi yapıldı.









Yapılan denetlemede fırınlarda ekmek gramajları ölçülürken, marketlerde ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi. Denetim yapılan esnaflarda temizlik ve hijyen noktasında bilgilendirmeler yapılırken, dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu.

Van Büyükşehir zabıtasından Ramazan ayı toplantısı
 
Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan ayı dolaysıyla muhtemel aksaklıklar ve alınması gereken tedbirler için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin zabıtalarının katılımı ile toplantı düzenlendi.
 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, önümüzde ki hafta başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıtalarının katılımı ile toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda zabıtaların Ramazan ayı boyunca alacakları tedbirler ve yurttaşların hassasiyetleri yapılacak olan çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bozyiğit, tarafından zabıtalara gerekli çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.
 
Toplantıda konuşan Bozyiğit, Ramazan Ayı boyunca zabıtaların alacakları tavır ve işlemleri anlatılarak zabıtaların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Ramazan Ayı boyunca yaşanması muhtemel aksaklıkları göz önünde bulundurarak alınması gereken tedbirleri masaya yatırdıklarını ve yapılması gereken çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Bozyiğit, Ramazan Ayı’nın huzurlu bir şekilde geçmesi için zabıta olarak tüm çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.