Erciş'te protestolar 24'üncü haftasında‏

Erciş'te protestolar 24'üncü haftasında‏
Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasını ve son süreçte belediye üzerinde artan baskıları kınamak için düzenlediği protestoların 24'üncüsü düzenledi.
Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanması ile başlayan ve belediye eş başkan Yardımcısı M.Nuri Çiçek'in tutuklanması ile devam eden belediyeye yönelik baskı ve tutuklamaları kınamak için her hafta düzenlendiği protestoların 24'üncüsü gerçekleştirildi. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Erciş Belediyesi eş başkan Vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Açıklamada, müzakere ve barış çağrısı yinelendi, 19 Nisan'da ilk duruşması görülecek olan Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin ve diğer tutuklu belediye yöneticilerin özgürlüğü istendi.

'' Müzakere tüm kesimlerin ortak çıkış yoludur''

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi İzzet Bütün uygulanan kaos siyasetinden duyulan rahatsızlığı şu sözlerle ifade etti: '' Sürdürülen kaos siyaseti sonucu ülke olarak bir savaşta yaşanılabilecek her şeyi görmek yaşamak zorunda kaldık.Ölümlerden tutuklamalara, şehirlerin yıkılmasından göçlere kadar yaşanılan her şey toplum hafızasındaki yerini aldı.'' Bütün sözlerine ''Yine de sürdürülen bu kirli savaş e kaos siyasetinden vazgeçildiğinde herkesin kazanacağı çok şey olacaktır. Bu anlamda bir an evvel bu siyasetin son bulması ve tahkim edilmiş bir ateşkesle müzakere sürecinin tekrar başlamasının şu an tüm kesimler için ortak çıkış yolu olduğu düşüncesindeyiz. '' şeklinde devam ederek barış ve müzakere çağrısı yaptı.

''İlçenin yarısından fazlasının irademdir dediği arkadaşlarımız özgür kalacak''

12 Ekim tarihinden bu yana tutuklu bulunan Belediye eş başkanı Diba Keskin ve diğer tutuklu belediye yöneticilerinin 19 Nisan'da görülecek ilk duruşmasına da değinen Bütün şunları kaydetti : '' 19 Nisan'da ilk davası görülecek Diba Başkan ile belediye ve ilçedeki diğer tutuklu arkadaşlarımız için geç kalınmış adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Aylardır komik sebeplerle işlerinden, ailelerinden ve bizlerden koparılan bu arkadaşlarımızın suçsuz bir şekilde onca zamandır tutulduğunu onları tutuklayanlar da bizler de çok iyi biliyoruz. Tutuklu bulunan arkadaşlarımızın ilçe insanlarının yarısından çoğunun irademdir dediği ve ekseriyetinin hizmet ve çalışmalarıyla takdir ettiği yönetici veya temsilcilerdir.''
Bütün, son olarak ilçe halkına çağrıda bulunarak ''Erciş'lilerin iradesine daha fazla ipotek konulamayacağını ve Ercişlilerin de mahkeme günü kendi başkanlarına ,arkadaşlarına ve temsilcilerine sahip çıkacaklarını inanıyoruz.'' dedi.