Erciş'te kurulan seralarda çiçekler üretiliyor‏

Erciş'te kurulan seralarda çiçekler üretiliyor‏
Erciş Belediyesi tarafından kurulan serada kadınların öncülüğünde çiçek üretimi yapılıyor.

- Erciş'te devam eden yeşillendirme çalışmalarına ilçedeki kadınlar da dahil ediliyor.Belediye tarafından ilçe girişinde kurulan seralarda kadınların öncülüğünde kadife çiçekleri üretiliyor. İlçedeki kadınların eliyle yapılan çalışmalar kapsamında dikilen çiçek fidelerinin ilçedeki peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.Sarı ,turuncu renklerde yaklaşık 40 bin fidenin dikim çalışmasıyla üretimi yapılacak çiçeklerin bir ay içerisinde kullanıma hazır hale geleceği aktarıldı.



''Kadınlar üreterek güçleniyor''

Yapılan çalışmayla ilgili konuşan Erciş Belediyesi Kadın Politikaları çalışanlarından Ayşe Çiftçi , kadınların üretim sürecine dahil olarak güçlendiğini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: '' Yaklaşık bir ay önce kurduğumuz serada bugün kadınların öncülüğünde 40 bin çiçek ekimi gerçekleştirdik.Kadınlar üretim süreçlerinde yer alarak her geçen gün daha çok güçleniyor. ''



Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarından Turan Keskin ise , ilçedeki yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğini, söz konusu çalışmalar kapsamında meyve ağaçları ve süs bitkilerinin yanı sıra çiçekleri de kendilerinin ürettiğini dile getirdi. Keskin , dikilen çiçeklerin büyümesiyle ilçedeki peyzaj çalışmalarını hızlandıracaklarını da dile getirdi.