Erciş'te bomba yüklü araç imha edildi! - Van Haber

Erciş'te bomba yüklü araç imha edildi! - Van Haber
VAN HABER - Van’ın Erciş ilçesinde, içi patlayıcı maddeyle doldurulmuş kamyonet imha edildi. Van Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu takibe alınan ve kaçmaya çalıştığı sırada yola kapan atılarak durdurulan patlayıcı yüklü kamyonet, kontrollü infilak ettirildi.
- İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışma neticesinde, sabah saatlerinde Erciş-Patnos kara yolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından bomba yüklü bir kamyonet durduruldu. Erciş-Patnos kara yolu trafiğe kapatılırken, uzman ekipler nezaretinde başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 büyük bidon (jelikan) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası yüklü kamyonet Nişancı köyü bölgesinde açılan çukura götürüldü. Burada kontrollü bir şekilde kamyonet ve içerisindeki patlayıcılar imha edildi. Patlama esnasında alev topunun metrelerce yükselmesi dikkat çekti.

PATLAMA ERCİŞ'TEN DUYULDU

Kontrollü olarak infilak ettirilen kamyonetteki patlayıcının imha edilmesi sırasında büyük bir toz bulutu ve gürültü oluştu. Patlama sesi yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Erciş ilçe merkezinden bile duyuldu.

Patlayıcı yüklü kamyonetin imha edilmesinden sonra güvenlik güçleri rahat bir nefes alırken, olay nedeniyle trafiğe kapatılan Erciş- Patnos karayolu ise yeniden ulaşıma açıldı.

Van'ın  Erciş ilçesinde bomba yüklü bir kamyonet ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin üç aylık istihbarat çalışmaları sonucu sabah saatlerinde Erciş-Patnos karayolunun 7. kilometresinde plakasız bir  Isuzu marka kamyonet durduruldu.

ARAÇ BOMBA DOLU

Kamyonette çok sayıda sanayi tüpü kullanılarak hazırlanan bomba ele geçirilirken, ismi açıklanmayan sürücü gözaltına alındı.


KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Karayolu çift şeritten ulaşıma kapatılırken, bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi.


KAPAN ATILARAK DURDURULMUŞ

Sabaha karşı saat 03.00'te yakalanan aracın daha önce takipte olduğu ve kapan atılarak durdurulduğu belirtildi. Aracın içerisinde ise 24 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği  Erciş'te yakalanan bomba yüklü kamyonet ile ilgili açıklama yaptı.  Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İl  Jandarma Komutanlığımızca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, PKK örgütüne müzahir şahıslar tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edilmiştir.

"DUR İHTARINA UYMAYARAK KAÇMAYA ÇALIŞTI"

Söz konusu araç, 20.04.2016 günü,  Erciş –  Patnos Karayolu üzerinde  Erciş İlçe  Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine,  Erciş –  Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır.

Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."