Erciş'te 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Erciş'te 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Erciş Belediyesi ilçede 4 bin adet ceviz fidanı dağıtarak mahalleler de ' Mahalle Bahçeleri' oluşturuyor. 

Erciş Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından ''Meyvelik Alanların Arttırılması'' projesi kapsamında ilçede 4 bin adet ceviz fidanı vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

İlçe ekonomisine katkı sağlayacak ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla dağıtılan fidanların dikimi yaklaşık kırk mahallede ' Mahalle Bahçesi' şeklinde gerçekleştirilecek.Mahallelerde oluşturulacak bahçelerin bakımını ise mahalle sakinleri kominal bir şekilde yürütecek. Erciş Belediyesi yetkililerince ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılan ceviz fidanlarının kısa süre içerisinde verim vermeleri bekleniyor.



'Bahçelere Kominal ve imece usulü bakacağız''

Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili konuşan Selmanağa (Dêra Jêr) Mahallesi muhtarı Muhammed Latif Dağ verilen fidanları götürüp hep beraber ekeceklerini belirterek bahçelere beraber bakacaklarını ve hasılatından da beraber faydalanıp paylaşacaklarını söyledi. Dağ ,'' Çok dikkat edici bir çalışma . Şahıs için değil tüm mahalle halkı için bu. Geçmiş zamanlardaki gibi kominal ve imece usülu olacak.'' dedi.



''Ekolojiye katkı sunmak istiyoruz''

Kurulacak mahalle bahçelerinden mahalle sakinlerinin eşit faydalanacağını belirten Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarından Okan Şahin söz konusu çalışma ile ilçe halkına muhtarlar aracılığıyla mahallelinin bakıp faydalanacağı bahçe teslim ediyoruz dedi. Şahin , '' Bu çalışma ile aynı zamanda belediye olarak ekolojiye katkı sunmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

''Çalışma mahalle halkının talebiydi''

Çubuklu Mahallesi Muhtarı Emrah Şahin köy halkı olarak ortak bahçemizi kurup bakımını hep beraber üstleneceğiz ifadelerini kullandığı konuşmasını '' Çok güzel bir çalışma. Keşke on yıl önce olsaydı , şimdi büyümüştü bile.'' şeklinde sürdürdü. Son olarak konuşan Belediye meclis üyesi Nihat Baş ise çalışmanın Mahalle Bahçesi olarak bilineceğini söyleyerek söz konusu çalışmanın mahalle halkının talebi olduğunu söyledi.