Erciş Belediyesi Yol Yapım Çalışmalarına Başladı

Erciş Belediyesi Yol Yapım Çalışmalarına Başladı
Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü havaların ısınmasıyla beraber ilçedeki yol yapım çalışmalarına başladı.Geçtiğimiz sezon 10 adet yeni iş makinası alarak araç filosunu genişleten belediye, 2016 yılı sezonuna da hızlı bir başlangıç yaptı.
İki ayrı koldan devam eden yol stabilize ve genişletme çalışmaları kapsamında Çelebibağ Mahallesinde 7 km, Örene, Çınarlı ve Salihiye Mahallesinde de 2'er km yol stabilize çalışması gerçekleştirildi.İlçe merkezinde devam eden İçme Suyu Temin Projesi Kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatlarının geçtiği yollarda bakım ve onarım çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürüten belediye ekipleri diğer taraftan kış şartlarının olumsuz etkilediği yol ve kaldırımlarda da düzenleme çalışması yapıyor.


''Geçen gerçekleştirilen çalışmanın üstüne çıkacağız.''

Çalışma ile ilgili konuşan Erciş Belediyesi Garaj Amiri Mehmet Derin, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini söyleyerek geçen çalışma sezonunda yaptıkları çalışma oranın üstüne çıkacaklarını söyledi. Derin ;'' Geçen sene kiraladığımız 35 araç ve satın aldığımız 10 iş makinesi ile toplamda 243 km 'lik yolun yapımını yaptık. Yaklaşık 40 mahallede yaptığımız çalışmayı bu sezonda arttırarak daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız karların erimesiyle kaldığı yerden devam ediyor. Bir taraftan iki koldan yol yapım çalışması yürütüyoruz. Diğer taraftan Vaski'nin yürüttüğü Erciş İçme suyu Projesi kapsamında alt yapı hatlarının geçmesi sonucu tahrip olan yolların onarımını yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.


Çalışmanın yürütüldüğü yerlerden olan Çınarlı Mahallesi sakinlerinden İsmail Taşçı ise yolların çamurdan geçilmediğini, şu an düzenlenip yeniden yapıldığını dile getirerek belediye çalışmalarından memnun olduğunu vurguladı.