Erciş Belediyesi Fuara Renk Kattı

Erciş Belediyesi Fuara Renk Kattı
Van’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Erciş Belediyesi açtığı tanıtım standına ve dengbêj, mey ve erbane dinletisine fuara katılanlar yoğun ilgi gösterdi.
Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen ve Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde (OFKM) açılan 'Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'na başta Van’daki kurum kuruluşların çoğu katılırken; Türkiye genelinde birçok kurum-kuruluş da fuara katılım gösterdi. Erciş Belediyesi ise sosyal, kültürel, tarihsel, ekonomik, turistik yönden önemli materyaller hazırlayarak Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım gösterdi. Fuar kapsamında açılan stantta ilçe genelini konu alan fotoğraf ve slaytlar sergilenirken, belediyeye çalışmalarına ilişkin gazete, bülten gibi yazılı materyaller de paylaşıldı.

Yine belediyenin kurmuş olduğu Bûka Baranê kadın atölyesinin ürettiği el emeği bez bebekler özellikle kadınlar tarafından ilgiyle karşılanırken Erciş ilçesine özgün üzüm, kavun, elma Karpuz, Êzîng Peyniri gibi ürünler de göz doldurdu.İlçenin farklı mekanlarında çekilmiş fotoğraflar ise duvarlarda asılı halde katılımcıların beğenisine sunuldu.

DENGBÊJLER VE ERBANE GRUBU RENK KATTI

Sergilerin yanı sıra gün boyu stran dinletisinde bulunan Erciş Belediyesi Ronahi Kültür Merkezi bünyesindeki dengbêjler ve erbane grubunun dinletileri ise takdir topladı. Ziyaretçilerin ve çevre stantların yoğun ilgi gösterdiği mey, erbane ve stran dinletileri yer yer duygulu anlar yaşattı. Dört gün sürecek olan fuar 13 Eylül Pazar günü sona erecek.