Erciş Belediyesi eş başkanı Çağan'ın tutuklanması protesto edildi - Van Haber

Erciş Belediyesi eş başkanı Çağan'ın tutuklanması protesto edildi - Van Haber
VAN HABER - Erciş'te Erciş Belediyesi eş başkanı Abdurrahman Çağan ile devam eden tutuklamalar düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.
- Erciş'te Erciş Belediyesi Eş başkanı Abdurrahman Çağan tutuklanması üzerine düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Zîlan parkında yapılan açıklamaya DBP, HDP Erciş İlçe Eş başkanları, Erciş Belediyesi Eşbaşkan Vekili Güler Avcı ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada metni okuyan DBP yönetim üyesi Necat Eren, "Kürtlerin iradesi üzerinde yapılan tutuklamaların hiçbir hukuki gerekçesi olmadığını söyledi."

'Baskınlarla bir yere varılmaz'

Yapılan açıklamada son dönemlerde Erciş’te yaşanan tutuklamalara dikkat çeken Eren,“Havadan ve sudan gerekçelerle yapılan ev baskınları ve tutuklamaların hukuki bir dayanağı yoktur” ifadelerine yer vererek, yapılmak istenenin Kürt siyasetçileri, belediye eş başkanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye çalışanları ve halkı baskı altında tutup iradesizleştirmek olduğuna vurgu yaptı. Eren açıklamasının devamında,”baskınlarla hiçbir yere varılmayacağını bir kez daha haykırıyoruz."