AK PARTİ ERCİŞ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI - VAN HABERLERİ

AK PARTİ ERCİŞ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI - VAN HABERLERİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erciş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Zeylan Caddesi’ndeki özel bir düğün salonunda geçekleşen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda partili üye katıldı. Açılışta konuşan AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Daha sonra söz alan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, AK Parti davasının sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki mazlum milletlerin davası olduğunu belirterek, “Bu dava dünya mazlumlarının davasıdır. İnsanlığın davasıdır. Davamız kutsaldır. Aynı zamanda çok büyüktür. Bir tarafımızda Süphan Dağı var omzumuzda diğer tarafımızda Pıreşit Dağı var.

Yükümüz çok ağırdır. Erciş’te ve Van’da toplamda 35-40 bin konut yapıldı. Van’dan Erciş’e gelirken denize nazir konutlar görürsünüz, sakın ola onlara özel villa demeyin. Onlar bu hükümetin yapmış olduğu deprem konutlarıdır. Sizin oylarınız bu kadar muazzam ve mukaddestir. Kardeşliğimizi tesis etmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Onun için arkadaşlar bu konuda sizden ricam AK Parti’nin faaliyetlerini her yerde güzel bir şekilde anlatmak zorundayız” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci de, hükümetin politikalarını anlattı. AK Parti hükümetinin gerek deprem öncesi gerekse deprem sonrası bölgeye büyük hizmetler getirdiğini anımsatan Çiftci, Erciş’in deprem sonrası hemen hemen tüm kamu binalarının yenilendiğini de anlatarak, “Erciş’te geçmişte bir yol kazası yaşadık. Ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde teşkilatımızdaki yeni ve eski kadrolarla birlikte, STK, muhtarlar ve halkımızın büyük desteğiyle Erciş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kadirşinaslığını gösterdi. Muhteşem bir fark atıldı. Van’da Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oyu sizler verdiniz. Sizleri tebrik ve teşekkür ediyorum.

İşte biz yeni Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktık. Bu yeni inşada 2015 yılında Türkiye, ya ‘Yeni Türkiye’ diyecek ya da ‘Eski Türkiye’ diyecek. Onun için biz burada birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bir bütün olarak 2015 seçimlerine Erciş’i hak ettiği noktaya taşıyacağız. Siz değerli halkım beni iki dönem Erciş’e belediye başkanı yaptınız. İlk geldiğimde ‘çocuk’ dediler, ‘bundan bir şey olmaz’ dediler. Ama sizler bana sahip çıktınız. Ardından, benim AK Parti Genel Merkezi’nde hiçbir tanıdığım yoktu. Tam tersine aleyhime çalışanlar vardı. Sizlerin dua ve desteğiyle Sayın Başbakanımızın talimatıyla milletvekili seçildim. Bundan ötürü sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah beni sizlere karşı mahcup etmesin.

Bugünden sonra da biz bir dava ehli olarak, bu partinin bir neferi olarak sonuna kadar hep birlikte çalıp partimizi burada hakim kılacağız inşallah. Sizlerden istirhamım partimizin yaptığı hizmetleri sizler de anlatın milletimize. Tek isteğimiz var, insanların iradesi sandığa yansısın. Vatandaş nasıl istiyorsa öyle karar versin. Bizim için sorun değil. Ancak, kendi isteğiyle kendi iradesiyle oyunu kullansın. Yerel seçimlerdeki oyuna gelmeyeceğiz. Erciş nasıl eskiden bölgenin incisi olmuşsa, yarın da inşallah yine bölgenin incisi olacaktır. Kentsel dönüşüm bu şehir için çok önemlidir. İki tane kentsel dönüşüm ilçede ayrı ayrı devam ediyor.

Bir tanesi 44 hektar alanda TOKİ’nin sürdürdüğü kentsel dönüşüm. Bu çalışma alanında bir cami, bir belediye hizmet binası, ayrıca 15 trilyona yakın bir kamulaştırma bedeli ödenmiştir. Yüzde 85 uzlaşılmış, yüzde 15’lik kısım için de gayret ve çaba sarf ediyoruz. İnşallah da olacak. Bundan endişeniz olmasın. İkincisi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 155 hektar alanda sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesidir. Allah nasip ederse onu da tamamlayacağız. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Bizim amacımız hiçbir vatandaşımız, kardeşimiz zarar görmesin, sıkıntı yaşamasın. Amacımız modern bir Erciş’i dizayn etmektir. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.