İslam Memiş'ten altın için savaş fiyatlaması ve dalgalanma uyarısı

İslam Memiş'ten altın için savaş fiyatlaması ve dalgalanma uyarısı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının küresel piyasalarda ve altın fiyatlarında ciddi sert dalgalanmalar oluşturacağını öngördü.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği saldırıların ardından küresel piyasalarda sert dalgalanmaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Memiş, Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“İran’ın İsrail’e misilleme yapması bekleniyordu ve bu beklenen haberle birlikte küresel piyasalarda ciddi sert dalgalanmalar yaşanabilir. Dünya artık yeni bir savaş fiyatlaması içine girecek. Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasalar kapalı olacak, bu da Türkiye için bir avantaj sağlayacak.

Dün altın ons fiyatı 2 bin 431 dolara kadar yükseldi. Ancak panik alımı yapılmaması konusunda ciddi uyarılar yapılmıştı. Akşam saatlerinde 100 dolarlık bir gerileme yaşandı. Gram altın/TL fiyatında ise 2700 lira seviyesine kadar bir yükseliş yaşandı, ancak burada 140 liralık bir gerileme oldu. Haftayı 2 bin 575 lira seviyesinde tamamladık.

Bugünden itibaren dünya genelinde yatırımcıların daha fazla risk alacağı bir süreç başladı. Savaş konusu gündeme geldiğinde küresel ekonomik belirsizliklerin artması kaçınılmaz olacaktır.”