İran'dan İsrail'e Drone Saldırısı: Hava Savunma Sistemleri Devrede

İran'dan İsrail'e Drone Saldırısı: Hava Savunma Sistemleri Devrede
Dünya, İran ve İsrail arasında artan gerilimle sallanıyor.

Dünya, İran-İsrail gerilimiyle sarsılıyor. İsrail devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlattığını bildirdi. İsrail Ordusu, hava savunma sistemlerinin saldırıya karşı hazır olduğunu duyurdu.

İsrail, 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde 7 kişinin ölümüne neden olmuştu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in bu saldırısını ülkesine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak.” demişti.

İsrail devlet televizyonunun duyurusuyla birlikte İsrail Ordusu, İran’ın İsrail’e İHA saldırısı başlattığını ve hava savunma sistemlerinin hazır olduğunu açıkladı. İran’a ait İHA’ların İsrail’e ulaşmasının saatler alabileceği ve tehlike oluşturabilecek bölgelerde sirenlerin çalacağı belirtildi.

Henüz İran tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, sosyal medya ve İsrailli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, İran’ın İsrail’e doğru bir saldırı başlattığı belirtiliyor. Saldırının detayları ve gerçekleştiği nokta hakkında net bilgiler bulunmamakla birlikte, İran yönetiminin yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor.