Emekli Zammı Kesinleşti: Temmuz Ayında En Düşük Maaş 19.560,20 TL Olacak

Emekli Zammı Kesinleşti: Temmuz Ayında En Düşük Maaş 19.560,20 TL Olacak
Temmuz ayı, emekli ve memur maaşlarında yılda iki kez gerçekleşen zamların belirlendiği önemli bir dönemdir. Emekliler, Ocak ayında aldıkları zamın ardından şimdi Temmuz ayındaki maaş artışları için beklemektedirler. Bu artışlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecektir.

Temmuz ayı, emekli ve memur maaşlarında yılda iki kez gerçekleşen artışlar için önemli bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler, şimdi gözlerini Temmuz ayına çevirmiş durumda. Bu dönemde, emekli maaşlarına yapılacak olan artışlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek. En son açıklanan enflasyon verileri, Temmuz ayındaki zam oranını belirlemede önemli bir rol oynayacak.

Bu ay bayram ikramiyelerini alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şimdi Temmuz ayındaki zam oranını merakla bekliyorlar. Geriye sadece 3 enflasyon verisi kaldı ve emeklilerin Temmuz maaşlarındaki artışlar bu verilere göre belirlenecek. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı, SSK ve Bağkur maaşlarına ne kadar zam geleceği gibi soruların cevapları ise merak ediliyor.

Bu yıl ‘Emekliler Yılı’ kapsamında emeklilerin cebine dokunacak adımlar atılacak. Temmuz ayında maaşlar yeniden ele alınacak. Refah payı, taban aylık artışı ve kök aylıkların taban aylıkla eşitlenmesi gibi formüller masaya yatırılacak. Ayrıca, emekliler için ulaşımdan iletişime, kültür sanattan turizme, market alışverişlerinden giyime, kargoya kadar pek çok alanda indirimler, kampanyalar başlatılacak.

Emeklilerin zam oranını gösterecek ilk 3 enflasyon verisi geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak ayı enflasyonu yüzde 6.70, Şubat ayı enflasyonu yüzde 4.53 çıkmıştı. Mart ayı enflasyonu da yüzde 3.16 olarak gerçekleşti. Böylece ilk 3 aylık enflasyon yüzde 15.06 olurken, geriye 3 enflasyon verisi kaldı.

Emekliler yılın ikinci zam oranını 3 Temmuz’da öğrenecek. Aynı ay içerisinde de zamlı maaşlar hesaplara yatırılacak. 6 aylık TÜFE ne çıkarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammının oranı o olacak. Zam oranı merakla beklenirken, ipuçları da geliyor. Merkez Bankası yıllık enflasyonun Mayıs ayında yüzde 73 ile zirve yapacağını, ardından düşüşe geçeceğini öngörüyor. Mayıs’ta ilk 6 aylık TÜFE yüzde 73 çıkarsa, ilk 5 aylık enflasyon yüzde 21.01 seviyesinde gerçekleşecek.

Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yer alan tahminlere göre de ilk 5 aylık enflasyon yüzde 22.67 olarak bekleniyor. 5 ayda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk tahmin gerçekleşirse yüzde 21, ikinci tahmin gerçekleşirse yüzde 22.67 zam oluşacak.

Emeklilere yapılacak zam oranlarıyla ilgili son durumu yakından takip ediyoruz. Güncel gelişmeleri size iletmeye devam edeceğiz.