Aile Bakanlığı, Kadınlara 2000 TL Destek Ödemesi Yapacak

Aile Bakanlığı, Kadınlara 2000 TL Destek Ödemesi Yapacak
Aile Bakanlığı, kadınlara yönelik önemli bir adım attı.

Aile Bakanlığı kadınlar için önemli bir adım attı. Sadece kadınlar için başvuruları başlatan bakanlık, sosyal devlet anlayışının gereği olarak 2.000 TL ödeme yapacak.

Aile Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, sosyal güvencesi olmayan ve son resmi eşini kaybeden kadınlara 1.000 TL ödeme yapılacak. Bu ödeme, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik olacak.

Ödemelerden kimlerin yararlanabileceği de belirlendi. Aile Bakanlığı’nın vereceği bu ödemeler, son resmi nikahlı eşini kaybetmiş, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlara yönelik olacak.

Başvurular için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağı, ek bir belgeye gerek duyulmayacağı belirtildi. Başvuru yapacak kadınlar, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek başvurularını yapabilecek.

Ödeme miktarı da belli oldu. Aile Bakanlığı, başvuru şartlarını taşıyan kadınlara her ay 1.000 TL olmak üzere toplamda 2.000 TL olarak ödemeleri hesaplara yatırıyor. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir ödeniyor.

Bu yardım, ihtiyaç sahibi kadınların maddi olarak rahatlamasına destek olacak ve sosyal devlet anlayışının gereği olarak hayata geçirilecek.