Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 32. haftasında

Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 32. haftasında
Van’ın Edremit ilçesinde Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasının üzerinden 224 gün geçmesine rağmen ilçede her hafta düzenlenen ‘Kara Pazartesi ‘ eylemleri 32. haftasında da düzenlendi.
Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber  Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in  24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının üzerinden 224 gün geçmesine rağmen tutukluğunun 31. haftasında da basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.
Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediye Meclis Üyesi Leman Bayav yaptı. Açıklamada Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Bayav, belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 224 gün geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.
‘ Çözüm sürecine tekrardan dönülmeli ‘
Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla  “Her gün insanların öldüğü, kargaşa ve savaş ortamının her geçen gün derinleştiği bir ülkeye doğru hızla yol alıyoruz. Siyasetin sustuğu ve sadece silahların konuştuğu bir ortamın önüne ancak sağ duyu ve aklı selim hareket edilerek geçilebilinir. 2013 yılında başlayan çözüm sürecine tekrar dönebilmenin koşullarını tekrardan oluşturmak için tüm demokratik güçlerin derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Yarın çok geç olabilir anlayışından hareketle bir an önce çözüm masasına geri dönülmesi için çaba harcamalıyız ve doğrultuda mücadele etmeliyiz. Çünkü akan her damla kandan bu ülkede binlerce anne babanın yüreğine ateş düşürmektedir. Bu temelde bölgede ve süren çatışmalı ortamın, katliamların bir an önce son bulmasını talep ederken; Edremit Belediyemize ve irademize yapılan tüm saldırıları tekrardan kınıyoruz. Bizler antidemokratik saldırıların karşısında olup demokratik tutumumuzun geliştiricisi Eş Başkanlarımızın ve çalışanlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. “ denildi.