Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 27. Haftasında

Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 27. Haftasında
Van’ın Edremit ilçesinde Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasının ardından ilçede her hafta düzenlenen ‘Kara Pazartesi ‘ eylemlerinin 27. haftasında da düzenlenen basın açıklamasında Cizre'de ve Sur'da yaşanan katliamlara kınanarak tepki gösterildi.
Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil RojbinÇetin’in 24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının 27. haftasında da basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediye Meclis Üyesi Selim İşbilir yaptı. Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren İşbilir, belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 189 gün geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla  “ 22 Temmuz 2015 tarihinde itibaren Türkiye'de savaş gladyosunun devreye koyduğu kirli savaş politikaları bölgede yine doksanlı yılları aşan bir vahşeti beraberinde getirmiştir. Çözüm sürecinde demokrasi güçlerinin, barışı haykıranların daha da güçlendiğini ve ülkeye huzurun gelmesiyle kendilerinin yok olacağını gören savaş tiranları ülkeyi tekrardan bir kaosa sürüklemişlerdir. Cizre'de, Sur'da, Silopi’de, Nusaybin’de, İdil'de kendilerine 'Esadullah ' diyen günümüzün Ergenokoncuları, JİTEM'cileri Kürt halkına karşı yine kin ve nefretlerini kusarak çocuk,genç,yaşlı,kadın demeden kirli bir savaşa ahlaksızca yürütmektedirler. Cizre'de Kürtlere benzin döküp yakanlar bu gün Sur'da da aynısını yapmaya çalışıyorlar. Zulümle asla abad olamayacaksınız doksanlı yıllardaki Dehaklar gibi sizler de bu halkın iradesi karşısında tarihin çöp sepetine atılacaksınız.
Bu temelde bölgede süren çatışmalı ortamın, katliamların bir an önce son bulmasını talep ederken; halkın seçilmişleri olan eş başkanlarımızın ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılma talep ediyoruz."
denildi.