Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 26. Haftasında-Son dakika Edremit Haberleri

Edremit'te İrademe Dokunma Eylemleri 26. Haftasında-Son dakika Edremit Haberleri
Van’ın Edremit ilçesinde Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasının ardından ilçede her hafta düzenlenen ‘Kara Pazartesi ‘ eylemlerinin 26. haftasında da düzenlenen basın açıklamasında Cizre'de ve Sur'da yaşanan katliamlara kınanarak tepki gösterildi.
Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber  Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in  24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının 26. haftasında da basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karakaya yaptı.Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Karakaya, belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 182 gün geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla
  “Bölgede yürütülen kirli savaşla beraber her gün yeni katliamlar yaşanmaktadır. Cizre ve Sur'da vahşet bodrumlarında tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen katliamları nefretle kınıyoruz.  Bu temelde bölgede süren çatışmalı ortamın, katliamların bir an önce son bulmasını talep ederken; halkın seçilmişleri olan eş başkanlarımızın ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılma talep ediyoruz." denildi.