Edremit Demoktarik Halk Meclisileri İrademe Dokunma Dedi

Edremit Demoktarik Halk Meclisileri İrademe Dokunma Dedi
Van’ın Edremit ilçesinde Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasının ardından ilçede her hafta düzenlenen ‘Kara Pazartesi ‘ eylemlerinin 29. haftasında da devam etti. Basın açıklamasını yapan Demokratik Halk Meclisi üyeleri başta Eş Başkan Çetin olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.
Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in 24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının 29. haftasında da basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, Edremit Belediye Eş Başkanı Vekili Nurhayata Çelik, Demokratik Halk Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Açıklamayı katılanlar adına Eminpaşa Halk Meclisi üyesi Rojda Babur yaptı. Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Babur, belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 203 gün geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.
 
Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla  “ 7 haziran seçimleri sonrası AKP hükümetinin 13 yıllık iktidarının sekteye uğraması sonrası iktidar uğruna ülkeyi savaşa sürüklemeyi tercih edenler bu gün ülkede yaşanan her ölümün sorumlusudur. Türkiye halklarının 2 yıllık çözüm sürecinde barışa ve kardeşliğe olan inancı ve desteği her şekliyle ortadayken; maalesef savaş çığırtkanlığı yapanlar tarafından halklar bu gün birbirine düşmen ettirilmiş ve ülke Ankara patlaması gibi kaos durumlarının yaşandığı bir cehenneme dönüşmüştür. Türkiye halkları olarak tarihten bu güne büyük yaşayarak katliamlara tanıklık eden bir halk gerçekliğinden çıkarak; barışın ve kardeşliğin umudun yeşerdiği bir ülkenin insanları olarak yaşamak istiyoruz.
Bu temelde bölgede süren çatışmalı ortamın, katliamların bir an önce son bulmasını talep ederken; halkın seçilmişleri olan eş başkanlarımızın ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılma talep ediyoruz."
denildi.