Edremit Belediyesi Faalityeri ve Bütçesi

Edremit Belediyesi Faalityeri ve Bütçesi
Edremit Belediyesi şeffaf ve halk belediyeciliği esası gereği 2015 yılı çalışma sezonu boyunca yürüttüğü faaliyetleri ve yıllık bütçesini düzenlediği geniş kapsamlı halk toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Edremit Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yürüttüğü faaliyetleri ,hayata geçirdiği projeleri ve yıllık bütçesini kentin tüm dinamiklerinin katıldığı geniş kapsamlı halk toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Edremit Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu'nda düzenlenen 2015 Yılı Faaliyetlerini ve Bütçesini Halkla Paylaşma etkinliğine başta DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Özalp Belediye Eş Başkanı Şereffettin Özalp, Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan, Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, DBP- HDP il ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, Mezopotamya Hukukçular Derneği Eş Başkanı Deniz Yıldız ve üyeleri, VATSO, Edremit Muhtarlar Derneği ve üyeleri, Van 78'liler Derneği üyeleri, Demokratik Mahalle Meclisleri ve kentteki birçok sivil toplum örgütü yanı sıra çok yüzlerce kişi katıldı.

' DBP'li belediyelere kayyum atayanlar önce 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyalarının hesabını versin '

 Halk toplantısında ilk olarak konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava; Kürt halkının başta siyasi alan olmak üzere birçok alanda tüm baskılara, katliamlara rağmen her geçen gün daha da örgütlenerek bu güne geldiğini belirtti. Kürt halkının önemli kazanımlarından biri de DBP'nin büyük emek ve fedakarlıkla halkla beraber kazandığı 106 belediye olduğunun altını çizen Kava, bölgede yürütülen savaş konseptiyle beraber DBP'li belediyelerine karşı da saldırılar başlatarak 23 DBP'li belediye eş başkanını tutuklandığını ve birçok çalışanını hedef göstererek yıldırmaya çalıştıklarını aktardı. Son dönemde hükümetin DBP'li belediyeler kayyum atamak tehditlerine de cevap veren Kava "  DBP'li belediyelere her ay müfettişler atayarak aylar süren soruşturmalar, araştırmalar yürütenler, bu güne kadar hiçbir belediyemizde  tek bir usulsüzlük bulamamışlardır. Belediyeleremize kayyumlar atayarak jantajvari yaklaşanların, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında hala aklanmamışken Kürt halkının büyük emek ve mücadeleyle kazandığı DBP'li belediyeler dönük başlattıkları iftira ve itibarsızlaştırma operasyonları boşunadır. " dedi.

 

' Üzerimize bombalar dahi yağsa halka hizmetten asla geri durmayacağız '


Kava'nın ardından konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Edremit Belediyesi olarak şeffaf ve halk belediyeciliği esası gereği her yıl düzenli olarak yürüttükleri faaliyetleri ve hayata geçirdikleri projeler ile bütçelerini halkla paylaşmak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu gün bir araya geldiklerini söyledi. Bölge illerinde yaşanan çatışmalar dolayısıyla her gün yeni katliamların yaşandığına dikkat çeken Çelik, DBP'li belediyeler olarak koşullar ne olursa olsun üzerlerine bombalar yağsa dahi halka hizmetten asla geri durmayacaklarını belirtti.

 

' Halkın belediyelerine el koyulmasına izin vermeyeceğiz '

 

Yoğunluk kazanan çatışmalı ortamla beraber DBP'li belediyelerin de itibarsızlaştırılarak hedef gösterildiğini belirten Çelik " Savaş süreciyle beraber başlayan gözaltı ve tutuklama furyasından çokça etkilenen belediyelerden biri olarak;  tüm baskı ve yıldırmalara karşı halkımızdan aldığımız yetki ve güçle ; saldırılar karşısında daha da kararlılıkla durarak halkın bize teslim ettiği kurumlara; birilerinin elini kolunu sallayarak gelip oturmasına asla müsaade etmedik ve etmeyeceğiz

 

' Her kuruşun hesabını vermeye hazırız '

 

Son dönemde başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da aralarında olduğu devlet yetkililerinin DBP'li belediyelere dönük mali anlamda "Belediyelere gönderilen paraları başka yerlerde harcıyorlar " söylemine tepki gösteren Çelik " DBP'li belediyelerimize dönük özellikle mali hizmetler ve personel konusunda ahlaksızca vicdansızca karalama kampanyaları başlatanlara inat;  bizler her yıl olduğu gibi bu yılda Edremit Belediyesi olarak bir önceki yılın faaliyetlerini ve bütçesini halka sunup, belediyemize gelen paranın son bir kuruşuna kadar GELİR -GİDER'lerimizi  halkımızla paylaşmayı esas bildik ve bunu her yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli halkımızın katılımıyla yapmaktayız.Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur " dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından Edremit Belediyesi 2015 Yılı Kesinleşen Bütçe Gelir-Gider  Tablosu ayrıntılı bir şekilde kalem kalem Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından halka açıklandı.

Gelir-gider  bütçesinin açıklanmasının ardından belediyenin bir yıllık çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ayrıca Ankaka Sincan Kadın Kapalı Cezavi'nde tutuklu bulunan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'in cezaevinden o güne ilişkin gönderdiği mektubu okundu. Sinevizyon gösterimi sonunda katılımcılar ' Baskılar bizi yıldıramaz ', ' Direne direne kazanacağız ' sloganları atarak cezaevinden gelen mektuba alkışladı.

Halk toplantısının düzenlendiği belediye binasına, Edremit Belediyesi'nin 2015 yılı gelir-gider tablosu harcama kalemlerinin tüm ayrıntılarıyla yazılı olduğu dev bir pankart asıldı. Sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti yöneticilerinin ve halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılar belediyenin gelir-gider tablosunu tüm ayrıntılarıyla şeffaf bir şekilde paylaşmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Halk toplantısı sonra toplantıya katılan kadınlara çiçek verildi.