DBP'li eş başkanın gözaltına alınması protesto edildi

DBP'li eş başkanın gözaltına alınması protesto edildi
Van’ın Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in gözaltına alınması düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüşle protesto edildi.
Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in sabah saatlerinde Edremit Belediyesi ek binasında bulunduğu esnada gözaltına alınması protesto edildi. Edremit Belediyesi ek hizmet binası önünde düzenlenen basın açıklamasına yüzlerce kişinin yanı sıra DBP ve HDP Van il eş başkanları, HDP Van milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, DBP Yerel Yönetimler Birliği üyeleri, DBP’li tüm ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çalışanları katıldı. Burada konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın iradesinin hiçe saydığına dikkat çekti. Hükümetin seçim yenilgisinin ardından halkın oylarıyla seçilmiş DBP’li belediye başkanlarına dönük gözaltı ve tutuklama furyası başlatıldığını anlatan Şahin; Sur, Silvan, Hakkari belediyesi eş başkanlarının ardından son olarak Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in de gözaltına alındığını aktardı.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ise, bugün halkın seçilmişleri tutuklanıyorsa, sokak ortasında insanlar infaz ediliyorsa bunun bir savaş olduğunu söyledi. Kaya, bu savaşa karar verenlerin bu halkın gerçekliğini yok edemeyeceklerini anlattı.

Hakkari, Sur, Silvan ve son olarak Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Kaya, “Türkiye halklarına savaşı dayatabilirsiniz, yolsuzluklarınızı kapatmak için savaşı dayatabilirsiniz ama bu halk bunu kabul etmeyecektir. Biz bu halka söz vermişiz. Bu halkın temel talepleri hepimizin talebidir. Arkadaşlarımız her zaman halkın talebi yanında durdu" diye konuştu.

Herkesi aklıselim olmaya davet eden Kaya, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Kaya’nın konuşmasının ardından açıklamaya katılan yüzlerce kişi “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak Edremit Belediyesi ana hizmet binası önüne kadar yürüdü.