Çalışan insanlar, yaşamının yüzde 20'si...

Çalışan insanlar, yaşamının yüzde 20'si...
Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Edremit Toplum Sağlığı Merkezi’nce , "Hareketli Yaşam" etkinliği düzenlendi.

Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Edremit Toplum Sağlığı Merkezi’nce, “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü etkinliği düzenlendi.
İlçeye bağlı Kocaeli Parkı’nda etkinlikte, vatandaşlara sağlıklı yaşam için hareket etmenin ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı. Etkinlikte katılımcılara tişört, şapka ve monometre dağıtıldı.

Aynı zamanda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı olan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer BİLİCİ, etkinlikte yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kültürünün teşviki projesi kapsamında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Hareketli yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden BİLİCİ "Sağlıklı yaşam için sadece hareket etmek de yetmez. Mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz, ruhen, bedenen kendimize bir yaşam alanı bulmalıyız. Yaşam tercihimizi sağlıklı bir kültüre kaydırmamız gerekir." dedi.



Uzun yaşam için mutlaka hareket etmek gerektiğine işaret eden BİLİCİ, şöyle konuştu:

"Hareket etmek için bir kıyafete, bir ortama ihtiyacımız yok. Bulunduğumuz herhangi bir yeri hareketli yaşamın parçası haline getirebiliriz. Bunun için bir eşofman ve ayakkabıya ihtiyacımız yok. Bunu bir hayat tarzı haline getirirsek her türlü ortamda kalori yakabiliriz, sağlıklı kalabiliriz."

BİLİCİ etkinliği, ilçe geneline yaymaya çalıştıklarına da işaret ederek, "Şu ana kadar ilçenin farklı noktalarında bu etkinliği gerçekleştirdik, amacımız ilçenin tamamında fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkileri konusunda toplumun farkındalığını arttırmaktır”. Dedi



"Çalışan insanlar, yaşamının yüzde 20'sini AVM'de geçiriyor"

Alışveriş merkezlerinin bir yaşam alanı haline geldiğine vurgu yapan BİLİCİ, "Çalışan insanlar, iş hayatı haricinde uyku kısmını da geride bırakırsak ayakta kaldığı ve aktif olarak yaşadığı dönemin yaklaşık yüzde 20'sini alışveriş merkezlerinde geçiriyorlar. Bu zaman dilimi içerisinde hareketli bir yaşamı tercih etmeleri ve yürüyüş yapmaları gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Konuşmanın ardından belirlenen etkinlik alanında iki kilometrelik yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe aileler çocuklarıyla katıldı.