Van'da yıldırım çarpması - VAN HABER

Van'da yıldırım çarpması - VAN HABER
Çatak'ta koyunları otlatan İsa Susan isimli vatandaş yağmurun bastırmasıyla evine dönmek istedi. Yanında yiğeni de bulunan İsa Susan'a yıldırım isabet etti. İlk müdahalenin ardından Susan Van'a getirildi.
HABERVAN Van’ın Çatak ilçesinde koyunlarını otlatan 56 yaşındaki evli ve 7 çocuk babası İsa Susan’a yıldırım çarptı.

Selçuklu Mahallesi’nde oturan İsa Susan, bu sabah yeğeni Metin Susan ile birlikte koyunlarını otlatmak için Sözveren Mahallesi’ndeki dağlık alana gitti. Yeğeni ile birlikte koyunları otlattıkları sırada aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle eve dönmek zorunda kalan İsa Susan’a, dönüş yolunda yıldırım çarptı.

 Ağır yaralanan Susan'ın yeğeni Metin Susan durumu hemen 112 sağlık ekibi ve yakınlarına bildirdi. Durumu haber alan mahalleli ve yakınları Susan'ın bulunduğu alana gitti. Olay yerine giden Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi ve 112 acil servis ekipleri zeminin dik ve çamurlu olmasından, dolayı ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Sağlık ekipleri İsa Susan'ı Van Büyük Şehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait araçla Çatak Devlet Hastanesine kaldırdı. Çatak Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Susan Van Bölge Hastanesine sevk edildi. Ağır yaralanan Susan'ın durumu ciddiyetini koruyor