Çaldıran Demokrasi Bileşenlerinden Öcalan Çağrısı !

Çaldıran Demokrasi Bileşenlerinden Öcalan Çağrısı !
Çaldıran’da, Çaldıran Demokrasi Bileşenleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ki tecride dikkat çekmek ve sağlık durumuna ilişkin duyulan kaygılara yönelik basın toplantısı gerçekleştirdi.
Demokrasi Bileşenleri,  PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ki tecride dikkat çekmek ve sağlık durumuna ilişkin duyulan kaygılara yönelik basın toplantısı gerçekleştirdi.

14 Temmuz’da ülkede yaşanan darbe girişiminin ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu belirsizliğini korurken konuya ilişkin Çaldıran’da,  Çaldıran Demokrasi Bileşenleri tarafından DBP Çaldıran İlçe Binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına DBP Çaldıran İlçe Eşbaşkanları Şirvan Şahin, Mehmet Nasır Ürgen, Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanları Suna Atabay, Faruk, ile çok sayıda bileşen üyesi katıldı.

Basın toplantısında konuşan Mehmet Nasır Ürgen , “Bilindiği gibi Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan 17 yıldır ağır tecrit altında tutulmakta. Yaklaşık iki yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemekte. Biz Çaldıran bileşenleri olarak yaşanan hak ihlaline dikkat çekmek adına yaşanan bu hukuk dışı yaklaşımları kabul etmediğimizi belirtiyoruz” dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 yılında üzerine düşen rolü yerine getirerek hükümeti darbe mekaniğine karşı defalarca kez uyardığı hatırlatmasında bulanan Ürgen, “Önderliğimiz ülkede müzakere ve barış ortamının sekte uğramasıyla birlikte yaşanan darbe girişiminin olacağını  önceden hükumete söylemiştir. Askeri darbesini yapan cuntacı güçlerin yıllardır Kürdistan’da Kürt halkına darbe yaptıklarını, Kürt şehirlerini talan ettiklerini Türkiye Kamuoyu ve hükümet çok iyi bilmektedir. Biz bu güçleri ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. 15 Temmuz’da 200 insanımızı katleden Ankara ve İstanbul’da savaş jetlerini uçuran bu zihniyetin  İmralı Adası’nda neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Darbeden buyana Sayın Öcalan’dan haber alınamamaktadır ve buda bizi ve kamuoyunu tedirgin etmektedir. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecride son verilerek ailesi ve avukatlarıyla görüştürülerek  halkımızın ve kamuyonun biran evvel  kaygılarının giderilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.