Çaldıran Belediyesi İftar Yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi

Çaldıran Belediyesi İftar Yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi
Çaldıran Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Çaldıran ilçesinde ifter yemeği verildi.

Çaldıran Belediyesi İlçe Otogarında verilen yemeğe Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Suna Atabay, Faruk Demir,  BDP PM üyeleri, DBP-HDP  Van ve Çaldıran ilçe örgütlerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Suna Atabay ve Faruk Demir tarafından karşılanan Çaldıranlılar iftar programına yoğun ilgi gösterdi.    Kuran-ı Kerim ve Kürtçe mevlit dinletisi ile başlayan  programda bol bol dualar okundu. Kuran-ı Kerim ve mevlit dinletisinin ardından Van Mezopotamya Kültür Merkezi’nin hazırlamış olduğu tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatronun bitimiyle birlikte okunan ezan ile birlikte binlerce kişi dualarla iftarlarını açtı.  



Yenilen  yemeklerin ardından Konuşan Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanları  Suna Atabay ve Faruk Demir,  Ortadoğu ve bölgede yaşanan çatışmalara dikkat çekerek,  mübarek Ramazan ayının  buruk geçtiğine vurgu yaptı. Ramazan ayının hoşgörü, yardımlaşma, bolluk ve bereket ayı olduğu hatırlatmasında bulanan eşbaşkanlar, mübarek ramazan ayında duyarlı her insanın bölgede yaşanan çatışma ve  yıkım sonrası mağdur olan Yüksekova halkıyla yardımlaşmaya davet etti.  Fitre ve zekatların bu yıl Yüksekova halkına gönderilmesi  gerektiği çağrısında bulanan Eşbaşkan Atabay ve Demir,  İlçede verilen yemek programına katılan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından program son buldu.