Yüksekovalılar yasağın kaldırılmasını istiyor

Yüksekovalılar yasağın kaldırılmasını istiyor
Yüksekova'da, güvenlik güçlerinin PKK'lılar tarafından cadde, sokak ve mahalle aralarına yerleştirdiği patlayıcıları arama tarama çalışmaları ise sürüyor. Yüksekova'daki vatandaşlarda yasağın kalkmasını istediklerini belirtiyorlar.
 HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonların tamamlanmasını ardından başlatılan arama tarama çalışmaları devam ederken, merkeze yakın bazı mahallelerde ise vatandaşlar küçükbaş hayvanlarını evlerinin çevresinde otlatabiliyor.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçede yuvalanan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağınını ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' 20 Nisan'da tamamlandı. Halen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da, güvenlik güçlerinin PKK'lılar tarafından cadde, sokak ve mahalle aralarına yerleştirdiği patlayıcıları arama tarama çalışmaları ise sürüyor.

Yasağın sürdüğü ilçede bazı yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar ise küçük ve büyükbaş hayvanlarını mahalle aralarında otlatılıyor. Hayvan sahipleri, şu an itibariyle ilçede olmsuz bir durumun olmadığını belirtertirken, artık yasağın kaldırılmasını istediklerini söyledi.