Sur Son Dakika Haberleri: Sur Karıştı

Sur Son Dakika Haberleri: Sur Karıştı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Sur için yaptığı eylem çağrısı üzerine güvenlik önlemleri artırıldı. Sur'a girişler kapatıldı. Polis ilçeye girmek isteyen gruba müdahale ediyor.

Sur'a girişlerin, ilçede ikamet edenlerin dışında saat 12.00 itibarıyla yasaklandı. Diyarbakır'da, kente girişler de kontrollü sağlandı.

200 KİŞİLİK GRUBA MÜDAHALE

Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı. Son yapılan anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgede güvenlik güçlerinin aldığı önlemler de sürüyor.

GRUP SUR'A GİRMEK İSTEDİ

Bu arada merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde öğleden sonra toplanan grup Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Diyarbakır'ın bazı noktalarında toplanan gruplara da güvenlik güçleri müdahale etmeye başladı.