Hakkari'de ilk kır düğünü yapıldı

Hakkari'de ilk kır düğünü yapıldı
Bölgede yaşanan olaylarla gündeme gelen Hakkari’de ilk kır düğünü yapılırken, altına bürünen davetliler ise göz kamaştırdı.
Hakkari Belediyesinin eski başkanı Şükrü Çallı'nın yeğeni Rustem Çallı, kentin Çanaklı köyünde bulunan Adıyaman ailesinin kızı Yıldız Adıyaman ile dünya evine girdi. İki gün iki gece süren görkemli düğün için Çallı ailesi kent merkezinin Kıran Mahallesi’nde bulunan evlerinin önündeki iki bin metrekarelik okul bahçesine çadır kurarken, gelin tarafı ise kent merkezinden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çanaklı köyündeki evlerinin bahçesinde kır düğünü yaptı.
Her iki aileden binlerce davetlinin katıldığı düğünde, Hakkari'nin tanınan seslerinden Hozan Şiyar Berwari'nin seslendirdiği şarkılarla eğlendiler. İki gün boyunca eğlenen davetliler, düğün için giydikleri yöresel kıyafetler ve taktıkları altınlarla adeta göz kamaştırdılar.



Düğünün ikinci gününde damat evi gelin almak için yaklaşık yüz araçlık bir konvoy ile kentten 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çanaklı köyüne gitti. Burada gelini alan damat tarafı, konvoy eşliğinde yeniden kent merkezinde bulunan damat evine hareket etti. Bölgedeki olaylarla gündeme gelen Hakkari’de sosyal yaşamın devam etmesi ve kırlarda düğün törenlerinin yapılması ise ayrı güzellik oluşturdu.