Diyarbakır'da Şehit Haberi Malatya'ya Ateş Düştü

Diyarbakır'da Şehit Haberi Malatya'ya Ateş Düştü
Diyarbakır da ne yazık ki bir şehit haberi daha geldi. Diyarbakırın Sur ilçesinde şehit düşmekte olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç'in naaşı yapılmakta olan cenaza törenin ardından defnedilmek için Malatyaya gönderildi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç'in naaşı yapılan cenaze töreninin ardından defnedilmek üzere Malatya’ya gönderildi.


Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde dün gece teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç için cenaze töreni düzenlendi. Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Adem Hududi, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehidin amcası Mehmet Alp Dinç, kuzeni Mehmet Dinç ile bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Cenazenin alana getirilmesiyle başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, “Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
Tören şehit için dua edilmesinin ardından sona erdi. Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Malatya’ya gönderildi.