Çatışma mağduru kediler Bitlis'e getirildi

Çatışma mağduru kediler Bitlis'e getirildi
Hakkari'deki çatışmalardan etkilenen 35 kediyi bir hayvansever Van'a götürdü. Ev sahibi tarafından çıkarılan hayvansever son çare olarak kedileri Bitlis'teki HAYTAP'a getirdi.

Hakkari'de yaşanan çatışmalarda zarar görmemeleri için Yüksekovalı bir hayvansever tarafından ilçeden alınan ve bir süre  Van'da bakılan 10'u yavru 35 kedi, sahiplendirilmek üzere  Bitlis'e getirildi.

ÇATIŞMA MAĞDURU KEDİLER TESLİM EDİLDİ

Van ve  Bitlis Orman Su işleri Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile  Bitlis'e ulaştırılan kediler, Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP)  Bitlis İl Temsilciliğine teslim edildi. Teslim alınan çatışma mağduru kediler, sağlık kontrolünden geçirilerek sahiplendirilmek üzere kedi bakım evine yerleştirildi.



BİTLİS'TEKİ KEDİ EVİNDE GEÇİCİ OLARAK KALACAKLAR

Bitlis'e getirilen kediler, ilk başta biraz hırçın davransalar da kısa sürede ortama uyum sağladı. Şimdilik geçici olarak  Bitlis'teki kedi evinde koruma altına alınan kediler, yapılacak sözleşme ile tek tek sahiplendirilecek.

ÇATIŞMADAN OLUMSUZ ETKİLENEN SADECE İNSANLAR DEĞİL

Gerek bölgede ve gerek  Yüksekova'daki çatışmalı ortamın insanları olduğu gibi diğer canlıları da olumsuz etkilediğini belirten HAYTAP  Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin, HAYTAP olarak çatışma bölgelerinde zor durumda kalan hayvanlara yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi.



TAŞIYABİLDİĞİ KADAR KEDİYİ ALIP VAN'A GETİRDİ

Hakkari  Yüksekova'da çatışmalar başlamadan önce gönüllü bir hayvan sever tarafından  Van'a getirilen 35 kediyi teslim aldıklarını ifade eden Şahin, "Yüksekova'da çatışma başlamadan önce bir hayvansever, toplayabildiği 35 kediyi yanına alarak  Van'a taşımıştı.

EV SAHİBİ EVDEN ATTI

Ancak ev sahibi tarafından kedileriyle birlikte kapıya konuldu. Bu nedenle  Van ve  Bitlis Orman Su işleri Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile 10'u yavru 35 kedi, HAYTAP temsilcilerimize teslim edildi.

ACİL SAHİPLENİLMESİ GEREKİYOR

Biri hariç hepsi sağlıklı ve sağlık durumlarıyla ilgili bir problem yok. Kedilerin aşısı yapılıp hepsi kısırlaştırılacak. Ancak; tamamına acil yuva bulunması gerekiyor. Çünkü klinikte uzun süre kalamazlar. Bu anlamda kedileri sahiplenmek isteyenler HAYTAP genel merkezi ile temsilciliğimize ya da  Bitlis Bir Damla Yaşam Derneğine başvurabilirler."

Öte yandan, bundan sonraki hayatlarına  Bitlis'te devam edecek olan çatışma mağduru kediler, şimdilerde dört gözle yeni sahipleri ve yeni yuvalarını bekliyor.