Başkale belediyesi'nden yol yapım çalışması

Başkale belediyesi'nden yol yapım çalışması
Van’ın Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerde başlattığı yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Yasası’yla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerde yol açma, genişletme, stabilize çalışmaları devam ediyor. Mevsim şartlarının uygun olması nedeniyle yol yapımına yoğunluk veren Başkale Belediyesi, planlamalar çerçevesinde çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Albayrak Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şu ana kadar 23 kırsal mahallede yaklaşık 33 bin 831 metre yolun stabilize ve dolgu çalışması yapıldığını ve çalışmalara aralıksız devam edildiği belirtildi.

Başkale Belediyesi, kırsal mahallelerde atık suların mahalle dışına çıkarılması ve yayılan kötü kokuların önüne geçmek amacıyla beton büz ile atık su kanallarını kapatıyor. 40 mahallede atık su kanalı kapatma çalışmasını bitirdiklerini söyleyen Fen İşleri Müdürü Çetin Çakır, kırsal mahallelerde yaptıkları kanal çalışmalarında yaklaşık 2 bin metre beton büz ve 250 metre 300’lük koruge boru kullandıklarını söyledi. Çakır, yaptıkları kanal ve stabilize yol çalışmalarına belediyenin araç yetersizliğinden kaynaklı araç kiraladıklarını ve çalışmaları bir büyük kepçe, 3 küçük kepçe, 6 kamyon ve 1 greyder ile yürüttüklerini de belirtti.