Başkale Belediyesi’nden kar temizliği

Başkale Belediyesi’nden kar temizliği
Bölgede dün itibariyle yoğun kar yağışı yaşandı. Başkale’de de kendini iyice hissettiren yılın ilk kar yağışının ardından Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, iş makineleri ile ilçe genelinde kar temizleme çalışması başlattı.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bölge kara teslim oldu. Önceki günlerde bazı illerde kendini yer yer gösteren kar, 1 Aralık itibariyle bölgenin tümünde etkili oldu. Van’ın Başkale ilçesinde de yılın ilk yoğun karı yaşandı. Yağan ilk kar sonrası Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri ilk etapta ilçe merkezindeki ana cadde ve ara sokaklarda tuzlama çalışması yaptı. Yaşanan yoğun kar yağışı akşam saatlerinde Başkale’de etkisini iyice gösterdi. Kar yağışı sonrası sabah saatlerinde harekete geçen belediyemizin Garaj ve Zabıta Amirliği ekipleri, iş makineleri ile ilçe genelinde kar temizleme çalışması yaparken yurttaşlar da çalışmalara kar temizleme kürekleriyle destek verdi.



Belediyemizin ilgili birimleri, kar temizleme ve bertaraf etme çalışmalarının ardından yurttaşların mağdur olmaması için, ilçe merkezinde biriken karları kamyonlar ile ilçe dışına taşıyacak.