Bahçesaray'ı Sel Vurdu!

Bahçesaray'ı Sel Vurdu!
Van'ın Bahçesaray ilçesi'nde son yılların en büyük sel felaketi yaşanıyor.
Van'da dün itibari ile başlayan yağmur bir çok ilçede olumsuz etkiye neden oldu. Bu ilçelerin özalp, çatak ve bahçesaray olarak gelen haber  içinde...

04:00 de itibarı ile başyan sağnak yağış Bahçesaray ilçesini içinden geçen derenin taşmasıyla sel suları ilçe merkezine doğru aktığı ve bir çok işyerin kullanılmaz olduğu gelen bilgiler içinde yer alıyor.

Şehitler mahallesinin ortasında bulunan evlerin içine sel suları doldu. Eski muhtara ait olduğu söylenen 8 büyükbaş ve sayısı verilmeyen küçük baş hayvanı telef oldu.

Bugün ilçemiz iki defa sele mahkum oldu diyen Ak Parti bahçesaray ilçe başkanı cumali sabırlı rabbime binlerce kez sükürler olsun can kaybimiz yok ifadesini kullandı.

Sabırlı," Bahçesaray son yılların en büyük sel felaketi yaşıyor. Çatbayır tarafından biriken sular nedeniyle çarşı merkezinde sel baskını oldu. dükkanlar ve işyerleri kullanılmaz durumda, prefabrik olarak yapılan camimiz sel sularına kapıldı. 10 yaşında selin ortasında kalan bir çocuk polisin zırhlı aracıyla  son anda kurtarıldı. Sel nedeniyle bir çok araç sulara kapılıp sürüklendi ve araçlarda maddi hasar oluştu." ifadesini kullandı.

Sel suların şimdilik durduğunu ve belediyenin temizlik çalışmalarına başladığını, il AFAD ekiplerin olay yerine gelmediğini ve hasar tespiti için kaymakam tarafında bir ekibin oluşturluduğu gelen bilgiler içinde yer alıyor.