Zahir Soğanda Yapılan Yatırımları Değerlendirdi

Zahir Soğanda Yapılan Yatırımları Değerlendirdi
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti iktidarı ile Van’a ulaştırma ve haberleşme alanında yapılan yatırımlara değindi.
 AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti iktidarı ile Van’a ulaştırma ve haberleşme alanında yapılan yatırımlara değindi.

13 yıllık AK Parti iktidarı ile birlikte Van iline Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nca yapılan yatırımlara değinmek üzere yazılı bir açıklama yayımlayan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, hükümetlerinin yatırım konusunda kendilerini asla yalnız bırakmadığına da değindi.
 
Başkan Soğanda, ‘‘Kurucu Genel Başkanımız, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızın açtığı bu dava yolunda, AK Parti bayrağını gururla taşıyoruz. Kuruluşundan bu yanan her seçimde güç kazanarak yoluna devam eden partimizin Van il teşkilatı olarak bizlerde göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı emin adımlara sürdürüyoruz. 13 yıllık iktidarımız döneminde ilimize yapılan hizmet ve yatırımlarla partimiz, milletin nazarında vazgeçilmez olmuştur. Birileri ideolojik siyaset uygularken bizler yaptıklarımız ile konuşmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Değerli Vanlı hemşehrilerimizin de bildiği üzere her alanda olduğu gibi ulaştırma ve haberleşmede de ilimiz AK Parti iktidarıyla altın çağını yaşamaktadır. 13 yıl öncesine bir baktığımızda, Van’a 36 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2015 yılları arasında bu sayı 14 kat artarak 511 kilometreye ulaşmıştır.

Yolun medeniyet olduğu şiarıyla hizmetlerini sürdüren hükümetimiz, ilimizin diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 561 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 563 kilometreye uzatmıştır. Böylece ilimize erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirmiş olurken ilimizdeki karayolu ağı da bin 124 kilometreye ulaşmış oldu. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan iki alt geçit ise bugün ilimize ulaştırma adına sağlanan yatırımların en başlıcaları arasındadır. Başkale ilçemizde 32 virajlar olarak adlandırılan Güzeldere Geçidi’nde dubleks yollu tüneli de eski parayla 502 trilyona yapımı devam etmektedir. Özalp-Saray yolu eski parayla 192 trilyon, Çaldıran yolu ve Erciş ilçemizde tamamlanan döner kavşak da ilçemizin ulaşım yönünde atılan önemli adımlar arasındadır. Yıllardır en büyük eziyet haline gelen Kuskunkıran Geçidi de iktidarımız ile artık mazi olmuştur. Yapılan tünel ile bir zamanların en korkunç yolu dakikalar içerisinde geçilir oldu. Tabii tüm ilçe yollarımız da neredeyse tamamı yeniden en iyi şekilde halkımızın hizmetine sunuldu. Burada tamamını anlatmanın mümkün olmadığını siz değerli kamuoyu da bilmektedir” dedi.

Yalnızca karayolu değil, 13 yılda havayolu ve demiryolunda da önemli adımlar atıldığını ifade eden Soğanda, “Yapılan yatırımlar ile havaalanımız artık daha fazla yolcuya hizmet veriyor. Bu artış şehrimizin ekonomisine de katkı sağlıyor. 2,5 milyon yolcu kapasiteli Ferit Melen Havalimanı’nda; 2003 yılında 144 bin olan yolcu trafiği 2014 yılında yüzde 679 artışla 1,2 milyon kişiyi aşması bir gurur kaynağıdır. Öte yandan, 2003 yılında iniş-kalkış yapan 3 bin 186 uçak ile 144 bin 3 yolcu taşınırken, 2014 yılında iniş-kalkış yapan 9 bin 387 uçak ile bin milyon 210 bin 650 yolcu taşınması hava yolunun iktidarımızla halkın yolu haline geldiğini göstermektedir’’ diye konuştu.


“DEMİRYOLUNDA 65 MİLYON TL’LİK YATIRIM”
Soğanda, AK Parti iktidarında 2003-2015 yılları arasında 65 milyon TL yatırım yapıldığını dile getiren Zahir Soğanda, “Bu yatırım ile sınırlarımız içerisinde 117 kilometrelik demiryolu ağına ulaşıldı. İran ile Van-Tebriz arasında haftada bir gün çalışan ve I. mevki kuşetli vagonlardan teşkil edilmiş tren ile sağlanmaya başlandı. Ulaşım altyapılarının yanı sıra inşa edilen Edremit Yat Limanı ile ilimizin hem balıkçılarına destek verildi hem de turistik önem arz etti. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük feribotu da Van Gölü’ne indirildi. Bir diğerinin ise yapımı devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Soğanda, iletişim alanında yapılanlara da değinerek, "13 yılda ilimizde 618 okula bilgi teknoloji sınıfı kurulurken, internet altyapısı olmayan 327 okula da altyapı sağlandı. İlimize 13 yılda ciddi anlamda bir çağ atlattık. ‘Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Düzenli Nakdi Sosyal Yardım Ödemeleri’ PTT tarafından yapılırken, hareket kısıtlılığı olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın maaşları da evlerine teslim ediliyor” dedi.

Yatırımların hiçbir şekilde anlatılarak bitmeyeceğine vurgu yapan Soğanda, AK Parti iktidarı ile 13 yılda sadece ulaştırma ve iletişim alanında Van’a 2.8 milyar TL yatırım sağlandığını sözlerine ekledi.