Zahir Kandaşoğlu'ndan Vanspor ile ilgili bomba açıklamalar-Van haberleri

Zahir Kandaşoğlu'ndan Vanspor ile ilgili bomba açıklamalar-Van haberleri
Van TV ekranlarında yayınlanan ve birbirinden önemli isimleri ekrana taşıyan Dobra Spor’da bu hafta VAN TSO Eski Başkanı ve Vanspor eski asbaşkanı Zahir Kandaşoğlu konuk olduğu programda çok önemli açıklamalarda bulundu
 Van TV ekranlarında yayınlanan ve birbirinden önemli isimleri ekrana taşıyan Dobra Spor’da bu hafta VAN TSO Eski Başkanı ve Vanspor eski asbaşkanı Zahir Kandaşoğlu konuk olduğu programda çok önemli açıklamalarda bulundu

Programda Vanspor'un dünü ve bu günü masaya yatırıldı. Birbirinden önemli konulara açıklık getiren Kandaşoğlu, Vanspor ile ilgili de çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.


HER GÖRÜŞTEN İNSANLAR VANSPOR İÇİN STADA GELİRDİ
 
 
 
“O dönem farklı illerden insanlar Van'a gelirdi. Biz o insanları otelde değil; evlerde misafir ederdik. Vanspor’un maçlarını izlemek için  her ilden insanlar gelirdi. Farklı siyasi görüşten olan insanlarda maç olduğunda stada gelerek,Vanspor’un yanında yer alırdı. O dönemlerde Van seyircisi centilmenliğiyle gündeme gelirdi."
 

"MAÇLAR AYLARCA KONUŞULURDU"
 
Bugün bir işyeri, AVM veya farklı bir açılış  yaptığınız zaman bu medyada çok kısa süreyle gündeme gelir ve unutuluveriyor. Oysa Vanspor’un maçları haftalarca, aylarca konuşulurdu.” diye konuştu.
 

 
GEÇMİŞTEN KALAN BİR ANI
 
 Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen ile de olan bir anısını anlatan Kandaşoğlu olayı şöyle anlattı. “Vanspor - Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen ve yöneticiler Van'a gelmişti. O gün Van’ın yöresel yemeklerini tek tek hazırlattık. Çok güzel bir tablo vardı. Ali Şen bu tabloyu görünce,"  Ben çok mahcup oldum, çok etkilendim” dedi. Oan Van'ın misafirperverliğini bir kez daha insanlara bu şekilde duyurmuştuk.” ifadelerini kullandı.
 
" HER ŞEY BİR ANDA OLDU"
 
"Ancak Vanspor bir anda satıldı. Buna engel olmak istesek de başarılı olamadık. Ve ne yazık ki, Vanspor bir anda yok olup gitti."
 
Kandaşoğlu’nun Vanspor’da oynayan yabancı futbolcularla ilgili anlattıkları anılarsa programa ayrı bir renk kattı.


Van Büyükşehir Belediye spor kongreye gidiyor. Komisyonsa çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Komisyonun Kandaşoğlu ile görüşmesi de konuşulanlar arasındaydı.
 
İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİF ETTİM
 
Kandaşoğlu: Komisyon benimle görüştü. Ben takımın isminin değiştirilebileceğini teklif ettim. Ancak bu kongrede bir isim değişikliğine gidilmesinin zor olduğunu belirttiler.
Yine Vanspor’un şu an iş adamlarınca alınmasının pek mümkün görünmediğini vurgulayan Kandaşoğlu, “şu an esnaf ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Esnafın ciddi bir borcu var. Onun için Vanspor’un esnaflarca alınması zor."

 
BİR ŞARTLA BEN ALIRIM
 
" Takım belediye desteğiyle yönetilmeye devam ederse iş adamları yönetimde yer alabilir. Şayet sınır ticaretinde mazot alışverişine onay verilirse ben Vanspor’u 1 yıl içinde 2. Lige yükselteceğimin garantisini veriyorum. Eğer 1 yıl içerisinde bu takım 2. Lige çıkmazsa bunun tüm sorumluluğunu üzerime almaya hazırım” dedi.


VANSPOR BU NOKTADA OLMAMALI

Vanspor şu an 3. Lig’de. Bu çok üzücü bir durum diyen Zahir Kandaşoğlu, “3. Lig’de bulunmamız çok üzücü. Ama daha da üzücü olan bu takımın 3. Lig’de küme düşmemeye oynamasıdır. Bu
durum Van'a yakışmıyor!"
 
STAT ESKİ YERİNDE YAPILMALI
Stat konusuna da değinen Kandaşoğlu: Stat kesinlikle yerinde yapılmalı. Başka bir yerde yapmak Van'a hiçbir fayda getirmez. İnsanların rahatlıkla gidebileceği bir yerde olmalı stat. Bunun için de en uygun yer stadın bugünkü yeri. Stadı başka bir yerde yapmanın bir anlamı yok!” İfadelerini kullandı.
 
Kaynak: VandaHaber.Com