VANLILAR ENGELLİ BANTLARINA ALIŞAMADI - VAN HABERLERİ

VANLILAR ENGELLİ BANTLARINA ALIŞAMADI - VAN HABERLERİ
VAN HABER - Genelde birçok alanda büyük zorluklar yaşayan görme engelli vatandaşların kent merkezinde kaldırımlarda yürümelerini kolaylaştırmak için yapılan iz bantlarının bazı noktalarda yıprandığı görüldü. Bu durumun yürümelerini güçleştirdiğini belirten görme engelli vatandaşlar, iz bantlarının yenilenmesini istiyor.
Fazıl ERÜŞ

Görme engelli vatandaşların yürümelerini kolaylaştırmak için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, yasal olarak da kent sokak ve caddelerde bulunması gereken iz bantlarının kentin birçok yerinde bozuk ve sökük bir hal alması dikkat çekiyor. Görme engelli vatandaşlar kendileri için yapılan iz bantlarının bir an önce yenilenmesini istiyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazım Karabekir (Maraş) Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan 'iz bantları' görme engelliler için büyük önem taşıyor. Ancak iz bantlarının kentte birçok yerde bozuk ve sökük bir şekilde olması engelli vatandaşların yolda yürümesini zorlaştırıyor. Birçok alanda büyük zorluklar yaşayan görme engelli vatandaşlar kendileri için yapılan iz bantlarının bir an önce yenilenmesini istiyor.

SÖKÜK VE DEVAMLILIKLARI YOK

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelliler için yapılan 'iz bandının' üzerinde vurdumduymaz vatandaşların yürümesi ise iz bantlarının sökülmesine ve daha kısa sürede bozulmasına neden oluyor. Duyarsız vatandaşların iz bantları üzerinde yürümesi nedeniyle kentin birçok yerinde 'iz bantları' sökülmüş ve devamlılıklarını kaybetmiş durumda. Engelliler için eziyet haline gelen bu durum aynı zamanda kentte görüntü anlamında kirliliğe de neden oluyor.

"TAMİR EDİLSİN"

Gazetemizin daha önce de gündeme getirdiği iz bantları görme engelli vatandaşlar için büyük önem taşırken, yetkililerin bu konuda gerekli çalışmaların yapılması talimatını vermesi bekleniyor.

Yolda yürümekte zorlanan bir görme engelli vatandaş konuya ilişkin sorumuzu şu şekilde cevaplandırdı; "İz bantları bizim için hayati öneme sahip. Çünkü çok kalabalık bir kentte yaşıyoruz. Bir yerde iz bantları gözümüz oluyor. Dolayısıyla iz bantları sayesinde kent merkezinde daha rahat ilerleyebiliyoruz. Ama şuan kentin birçok yerinde bu iz bantları sökük ve bozuk durumda. Bunu göremezsek de üzerinde yürüdüğümüzde fark edebiliyoruz. Bu da birçok yerde zorlanmamıza neden oluyor. Yetkililere sesleniyorum. Bu iz bantlarını bir an önce tamir etsinler."