Vanlı gençten takdire şayan hareket-Van haberleri

Vanlı gençten takdire şayan hareket-Van haberleri
Van’da sosyal sorumluluk anlayışıyla "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" giysi yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal sorumluluk çerçevesinde başlatılan kampanya ile hayırseverler tarafından standa asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması amaçlanıyor.
 Beşyol Meydanına "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında ihtiyaç sahibi kişilerin standa gelerek ihtiyacı olan giyim eşyasını almaları bekleniliyor.
Kampanyayı başlatan Akdamar Ajans kurucusu Uğur Tunçdemir, “Kış şartlarının çok ağır geçtiği Van’da, ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmak ve bunun yanında vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla böyle bir stant açtık. Unutulmaya başlanan yardımlaşma, güven ve kardeşlik duygularını yeniden canlandırması adına bu projeyi ilimizde hayata geçirdik” dedi. 

Projeyi hiç bir kurum ve derneğe bağlı kalmadan Akdamar Ajans bünyesinde yaptıklarını dile getiren Tunçdemir, “Böylesine zor günlerde yoksulluğun, insanların bir kaderi olmadığını, yardımlaşmanın ve paylaşmanın eksikliğinden doğduğunu belirterek, kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı, ulaşamıyorsak bile farkındalık yaratmak istedik. Stant başında kimsenin beklemediğini ve beklemeyeceğini hatırlatmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi kişiler kimseye sormadan rahatlıkla ihtiyacı olan giysiyi buradan temin edebiliyor. Bizim vatandaşlarımızdan tek isteğimiz ve ricamız, stanttaki askıların boş bırakılmaması ve rağbet gösterilmesidir. Kurulan standa vatandaşların elbiselerin yanı sıra gıda da bırakabilirler. Hayırsever vatandaşlarımız, askılara sadece kıyafet değil ayakkabı, kuru gıda, ekmek gibi temel ihtiyaç ürünlerini de bırakabilirler. Projemize emeği geçen genç kardeşlerime teşekkür ediyor, tüm Vanlıları yardımlaşmaya ve paylaşmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

İLHAN SİYAHTAŞ