VAN'IN İLÇE BAŞKANLARI KOBANİ'DE

VAN'IN İLÇE BAŞKANLARI KOBANİ'DE
Van’ın 12 ilçesinin belediye eş başkanlarından oluşan heyet, Kobanê zaferini kutlamak ve kentin yeniden inşa sürecine katkı sunmak üzere Kobanê’ye geçti.

  DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG/YPJ’lilerin 134 günlük tarihi direnişi ile özgürleştirilen Kobanê kent merkezine ziyaretler devam ediyor.
Van’ın 12 ilçesinin DBP’li belediye eş başkanlarından oluşan heyet, Kobanê zaferini kutlamak ve kentin yeniden inşa sürecine katkıda bulunmak amacıyla Müşritpınar Sınır Kapısı’ndan Kobanê’ye giriş yaptı.

Kobanê Kantonu Başbakanı Enver Müslim ile Kobanê Kantonu yetkililerinin karşıladığı heyet, Aşitî Meydanı’nda açıklama yaptı. Heyet adına açıklamalarda bulunan Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, Kobanê zaferini kutladıklarını belirterek, “Kobanê’de şehit düşenler önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar Kobanê’de insanlığın değerlerini korudu” diye konuştu.

‘Yardım için hazırız’ Kobanê’nin yeniden inşa sürecinde DBP’li belediyeler olarak ellerinden gelecek katkıyı sunacaklarını dile getiren Güler, “Her konuda yapılacak yardımlar için hazırız” ifadelerini kullandı. Ardından “Şehitler Kantonu Kobanê’ye hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Kobanê Kantonu Başbakanı Enver Müslim de, “Kobanê’de tarihi bir direniş sergilendi. Destanlar yazıldı. Kobanê zafere ulaştı. Köylerin özgürleştirilmesine dönük de kurtarma operasyonları devam ediyor” şeklinde konuştu.