VAN'DA KALDIRIMLAR OTOPARK İŞLEVİNDE - VAN HABERLERİ

VAN'DA KALDIRIMLAR OTOPARK İŞLEVİNDE - VAN HABERLERİ
VAN HABER - Kentte her geçen gün artan araç sayısına paralel olarak otopark yetersizliği, duyarsız sürücüler tarafından kaldırımların park gibi kullanılmasına neden oluyor. Kentin en işlek caddelerinde bile yaya için kaldırımda yürümek bir işkence haline geldi. Bu soruna çare bulunması beklenirken, kent merkezinde yeteri sayıda otoparkın olmaması da dikkat çekiyor.
Fazıl ERÜŞ

Van'da kaldırım işgali kronik bir sorun olmaya başladı. Gazetemiz tarafından defalarca gündeme getirilen kaldırım işgali artarak sürüyor. Bazı noktalarda seyyar satıcılar bir taraftan kaldırımları işgal ederken, diğer taraftan ise sürücüler araçlarını gelişi güzel kaldırımlara park ediyor. Hal böyle olunca yaya için kaldırımda yürümek tam bir işkence halini alıyor.

"YETKİLİLER İLGİSİZ"

Van'ın en işlek caddelerinde kaldırımlar otopark gibi kullanılıyor. Bu durumdan yayalar rahatsız olurken en çok da engelli vatandaşlar şikâyetçi. Kaldırımlarda yürümenin bile güç olduğu noktalarda engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyelerle gıdım gıdım ilerlemeye çalışıyor. Bu konuda yetkililerin ilgisiz olduğunu belirten vatandaşlar, Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde araçların çift yönlü park etmeye devam ettiğini ve bu soruna çözüm bulunması gerektiğini kaydediyor.

ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞILIYOR AMA...

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kaldırımları işgal eden ve vatandaşın geçişlerini zorlaştıran esnafa bir süredir uyarılarda bulunarak kaldırım işgalinin önüne geçmeye çalışıyor. Duyarlı birçok esnaf bu çabaya destek verirken, bazı esnaflar ise halen kaldırım işgalini ısrarla sürdürüyor. Havaların ısınması ile birlikte çayevlerinin önüne yeniden masa ve sandalyeler atılmaya başlandı.
Yaşanan bu sıkıntıya ise halen bir çözüm bulunamaması dikkat çekiyor.