VAN'DA BANKA SOYGUNUNDA SON DURUM - VAN HABERLERİ

VAN'DA BANKA SOYGUNUNDA SON DURUM - VAN HABERLERİ
Bankaya silahlı soygun girişimi! Van’daki bir banka şubesine soygun amaçlı giren silahlı 2 kişi, kaçamayınca banka içindekileri rehin aldı.
Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Van Ticaret Borsası VAN TB binasında hizmet veren Ziraat Bankası şubesine silahlı soygun teşebbüsü.Soygun için girdikleri banka şubesinden çıkamayan şahısların silahla rehine aldıkları bildirildi.

Edinilen bilgilere göre olay, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Van Ticaret Borsası binasının altında bulunan bir bankanın şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, silahlı 2 kişi şubeye girerek soygun yapmak istedi ve ancak kaçamayacaklarını anlayınca banka içindekileri rehin aldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayına özel hareket polisi sevk edilirken, karayolu ise ulaşıma kapatıldı.

Olay yerine çok sayıda polis takvisyesi yapıldı...


OLAYLA İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELER!


Van Ticaret Borsası binasında bulunan Ziraat Bankası şubesi silahlı bir kişi soygun teşebbüsünde bulundu.İçeride 6 rehine var. Soyguncu ikna edilmeye çalışıyor. Gelişmeleri size dakika dakika aktarıyoruz.

02:15 İçeride bankada görevlilerini rehin alan şahıs, polisin yoğun çalışmaları sonucu ikna olarak teslim oldu. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, soyguncu Y. ile birlikte bankada çıktı. Kurtarılan bankadaki 7 rehine, dışarıda kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan V. Y., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece saat 16.50'de başlayan rehine krizi sabaha karşı saat 02.15'te sona erdi. Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan V. Y.'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.

00:40
V.Y.'ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi.

00:35 Polisin ikna çabaları devam ederken, soygun girişiminde bulunan V. Y.'ın amcası T. Y. da polis tarafından olay yerine çağrıldı. T. Y., tüm çabalara rağmen yeğnini ikna edemedi.



00:27 Bazı ajanslar polisin müdahaleye hazırlandığı yönünde haberler geçiyorlar.

00:15 Van Valisi'nin olay yerine gelerek bir açıklama yapacağı bilgisi geldi.

23:58 V. Y.'ın abisi ve amcası yanına giderek konuşarak ikna etmeye çalıştılar.Eşide kendisiyle telefonda konuşan V. Y. eyleminden vazgeçmedi.



23:30  Olay yerinde gergin bir bekleyiş sürüyor. Hem V.Y.'ın akrabaları hemde içeride bulunan rehine yakınları olayın çözümlenmesini bekliyor. V. Y.'ın eşiyle, akrabalarıyla görüşmeyi kabul etmediği belirtiliyor.


21:50 Gazetecilerle konuşan V.Y. 3 yıl önce babasının yanlış bir ameliyat sonucu öldüğünü, 350 bin liralık hastane borcunun olduğu ve bunalıma girdiğini, bu nedenle bu eylemi yaptığını ifade etti. Helikopter istediğini söyleyen V. Y., isteklerinde ciddi olduğunu ve yerine getirilmemesi halinde herşeyi göze aldığını söyledi.


22:20  SOYGUNCUNUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU! Alınan son bilgilere göre soygun için bankaya giren şahsın isim bilgileri belirlendi.

21:50  Polisler tarafından banka şubesinin önüne bırakılan bir çanta ile birkaç poşetin, kepenklerin açılarak içeri alındığı görüldü.

21:35 
Banka önündeki gergin bekleyiş sürüyor. Silahlı şahısla iletişim halinde bulunan polis ikna çabalarını sürdürüyor. Şahsın kimlik tespitinin yapıldığı da gelen bilgiler arasında..



21:15
  Bankanın önüne bir Renault marka araç soyguncu için getirildi. Önümüzdeki dakikalarda soyguncunun bu araçla bankadan ayrılabileceği belirtiliyor.

21:09  Soyguncunun istediği parayı bir çanta içerisinde polisin bankaya soktuğu bilgisine ulaşıldı.

21:03 Bankaya mesaiye bitişine doğru güvenlikçinin belinden aldığı ve içeriye giren bir kişiyide tekmeleyerek dışarı çıkardığı öğrenildi. Şahsın istediği yüklü paranın banka önüne getirildiği ve binip gitmesi için bir aracında banka önüne park edildiği belirtiliyor.

20:59
  İçeride rehin tutulan banka çalışanlarının yakınlarıda olay yerinde tedirgin bekleyişlerini sürdürüyor. İçerideki kalan rehine sayısının 8 olabileceği belirtiliyor.

20:50  Gelen son iddiaya göre soygunu yapan şahıs yüklü miktarda para ve bir helikopter getirilmesini istiyor. Soyguncuyla iletişimde olan polisler teslim olması yönünde ikazlarda bulunuyorlar.

20:37 Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını serbest bıraktı.

20:15 Olay yerindeki durumu özetleyen kare





20:05 Gergin bekleyiş sürüyor. Van Valisi soyguncunun hasta çocuğu olduğundan bahsetmişti.İkna çabaları sürüyor.

19:54
Soygunun banka görevisinin alarma basmasıyla olay yerine polisler gelince başarılı olamadığı ve teslim olmayan soyguncunun rehin almayı seçtiği belirlendi.

19:49
Rehinelerden hamile bir bayanın serbest bırakıldığı belirtiliyor. İçeriye yiyecek bırakıldığı öğrenildi.

19:35
Banka önünde bir hareketlilik yaşanıyor. (Ulusal haber kanallarında Van'daki rehine olayı henüz ne son dakika olarak ne de normal haber olarak yer bulamadı)

19:24
İHA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, “Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahminimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş” dedi.

19:22
Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.

19:20
İçerideki soyguncunun olay yerinin boşaltılmasını ve sadece polislerin kalmasını istediği belirtiliyor. Gazeteciler açık alanlardan kapalı alanlara alındı.

19:10
Olay yerinden ilk video görüntüsü için

18:54 İçerideki şahıs veya şahısların rehinelerleri bırakma karşılığında yüklü para ve araç talep ettiği belirtiliyor.

18:51
Çevrede gerginlik hakim ve kimse ne olduğunu bilmiyor. Net bir bilgilendirmede yok. Gergin bekleyiş sürüyor.

18:48
Şehir merkezinden gelen trafik otogar yanından kampüsten gelen araç trafiği ise VATBO yanından Çalıdurağı yönüne doğru yönlendiriliyor.

18:43
VATBO Basın Birimi soyguncuların 2 kişi olduğunu belirtiyor. 7 kişiden 6'sının banka personeli olduğu bir kişininde müşteri olduğu belirtiliyor.

18:37
Polis operasyon hazırlığı yapıyor. İkna edilmeye çalışılan soyguncu direnmeye devam ediyor ve teslim olmayacağını söylüyor.

18:35
Şahsın bankaya girdiğinde  önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulunduğu öğrenildi.

18:30 
Polis Çevredeki vatandaşları  büyük alış veriş merkezlerine girmeleri yönünde uyarıyor.

18:25 
İçerideki rehine sayısının 7 kişi olduğu belirtliyor. Soyguncu şahsın ise bir kişi olduğu ve polisle diyalog halinde olduğu ve polisin kendisini teslim olması için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

18:20 
Kampüsten geliş ve gidiş yönünde yol araç trafiğine kapatıldı Polis güvenlik şeridini genişletiyor

18:15
  Kampüsten geliş ve gidiş yönünde yol araç trafiğine kapatıldı Polis güvenlik şeridini genişletiyor

18:15  VATBO'nun altında bulunan Ziraat Bankası'nın Şubesi'ne giren 2 soyguncu ikna edilmeye çalışıyor.

18:10  Bankanın kepenkleri indirilmiş bir vaziyette ve giriş kapısı kısmında özel harekat polisleri bulunuyor.

18:00 Soyguncuların 2 kişi olduğu belirtiliyor. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.


Ayrıntılar geliyor...



HABERVAN'ın
edindiği bilgilere göre Sanayi üzeri yolunda Van Ticaret Borsası'nın altında bulunan Ziraat Bankası VATBO Şubesi'ne soygun amacıyla 17:30 civarlarından giren kimliği belirsiz kişiler bankadakileri rehin aldı. Şahısların bankaya soygun amaçlı girdikleri iddia ediliyor.

Banka etrafının polis tarafından kuşatıldığı ve içeride bulunan şahısların teslim olmaları için ikna edilmeye çalışıldığı bildiriliyor.Saldırganların 2 kişi olduğu ve üst kısımda bulunan VATBO personelininde binada mahsur kaldığı bildiriliyor.


OLAYLA İLGİLİ SON DAKİKA FOTOĞRAFLAR



























 

Ayrıntılar geliyor...