Van'da Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması - Van Haber

Van'da Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması - Van Haber
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Van Finali” yapıldı.
Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen final yarışmasına Tuşba Belediyesi Başkan Vekili Necmettin Arslantosun, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Vural, ilçe milli eğitim temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Osman Ayşin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.




Yarışma öncesi okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Vural, yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirterek, “Dün İskele İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde ‘Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmasını düzenledik. Bugün de İmam Hatip Anadolu Lisemizde ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Van Finali’ni gerçekleştirmekteyiz. Bu ay içerisinde çok yoğun bir gündemle keyifli, manen önemli anlar yaşıyoruz. Bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Tabi bu yarışmaların en güzel tarafı manevi değerlerin ön planda olmasıdır. Eksik ve aksaklıklar olabilir, ama önemli olan öğrencilerimizin toplum karşısına çıkıp kendilerini ifade etmeleridir. Asıl kazanç ve kazanım bence budur. Yarışmaya katılan, emek gösteren bütün genç kardeşlerimizi candan kutluyorum. Bu anlamda yarışmalarımızın başladığı ilk günden bu yana başta müftülüğümüze, öğrencilerimize verdikleri çeşitli hediyelerinden dolayı Tuşba Belediyemize teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bu iş planlı bir şekilde, belli bir takvim dahilinde yürütülüyor. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün resmi bir takvimi olsa bile çeşitli etkinliklerin çakışmaması için bazen tarih değişikliğine gidebiliyoruz. Aslında bu yarışmamız 18 Mart’ta yapılacaktı. Fakat biz bunu öne çekerek bugün düzenledik. Güzel bir yarışma oldu. Bu etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Merkez İmam Hatip Anadolu Lisemizin idarecilerine de verdikleri emeklerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Juri başkanlığını İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri’nin yaptığı final yarışması sonrası Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler, protokol üyeleri tarafından öğrencilere verildi.