Van'da 357 zabıtaya sertifika verildi.

Van'da 357 zabıtaya sertifika verildi.
Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim ile 357 zabıtaya sertifika verildi.
Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerde bulunan zabıtalara hizmet içi eğitim verildi. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit ile zabıta birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda zabıta katıldı. Uzman eğitmenler tarafından zabıtanın temel görevi, zabıta çalışmaları ile ilgili mevzuat, yasa ve yönetmelikler, 5393 sayılı Belediye Yasası, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ve etkili iletişim konularında sunumlar yapıldı. 50’şer kişilik gruplarla zabıtalara 5 günlük eğitim verildi.

Yapılan sunumların ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, zabıtanın Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli temsilcisi olduğunu ve büyükşehir denilince ilk akla gelen birimlerin başında zabıtanın geldiğini ifade ederek, "Zabıta bütün belediyeyi, bütün şehri temsil ediyor. Onun için zabıtanın bu yaklaşıma dikkat etmesi gerekiyor. Bu temsiliyet ile kentte ve kent halkına hizmet etmek gerekiyor” dedi.

Sunum ve konuşmaların ardından eğitime katılan 357 zabıtaya sertifika verildi.